Jacinda Ardern’in feragati kişiseldir. Politik politikayla tanışın

AliDayı

New member
Cuando Jacinda Ardern, Nueva Zelanda’nın ilk bakanının kargosunu yarı yolda bıraktığını duyurdu ve tüm dünyada kendi kararını verdi. Ardern, şubat ayında tüm kargolardan feragat etmek için “en çok sahip olunan ayrıcalıklı ticaret” dönemini yönettiğini doğruladı.

Dünyanın otokratlarının olduğu bir anda, bir ebeveynin gönüllü yönetimden feragat etmesi üzerine sorprendente ver – ve seçilmiş tüm başkanlar da dahil olmak üzere – kargoları ateşe verebilir.

Brasileño Jair Bolsonaro, örneğin, 2021’deki Birleşik Devletler’deki ayaklanma niyetini bir ebeveyn taklidiyle, País Kongresi’ndeki darbe partileri partileri ve algunları ile yok edilen seçimlerin sonuçlarını empoze etti.


Ardern, birincil bakanın sorumluluklarını yerine getirmek için “yeterli tanque” olmaması nedeniyle, kişisel bir karar temeli olarak küçültmeyi planladı. Seguidores de süguidores también han élogiado sión décéción sión séción deción de sción des de carnar que que los que hablaba with passión.

Siyasal sistemin basit doğallığı olarak kişisel ideolojinize veya kişisel yaşam tarzınıza bağlı olmayan hiçbir şekilde azaltabileceğiniz liderleri ayırabilirsiniz.

Yeni Zelanda’daki parlamenter sistemlerde, normatif liderler kargodan feragat ettiklerinde, kendi partilerinin seçim perspektiflerinden yararlanabileceklerini düşünürler. Bir kısım gönüllülüktür ve diğerleri, parti ortamlarının içindeki sessiz bir saltanatın ortasında üretilir. Her zamanki gibi, büyükelçilerin bir kombinasyonudur.

Aunque Ardern, kişisel motivasyonlardan vazgeçmek zorunda kaldı, ancak bu partiler, Ekim ayındaki ulusal seçimlerin en uzun zamanlarında ortaya çıkan sonuçlara neden oldu.

Parlamentarios sistemlerinde, partidos, bir temel olarak çevrelerde bir BM başkanına liderlik edebilir, bu nedenle, yakın seçimlerden önceki oyları geri kazanmak için yeni bir başbakan olarak atanabilir.


Temel durumlarda, gizli bir süreçle ilgilenen herkes, siyasi zayıflığa neden olan iç bölünmeleri havalandırmamak için. Bu, zarif ve gönüllü bir yaşam alanı yaratır.

Angela Merkel, Almanya temsilcisi, çok uzun zaman önce, 2021’deki kararlarını azalttı, partide ulusal seçimlerden önce çeşitli zamanlarda ve zorlu koşullarda bir çok zorlukla karşılaştı. Siyasal ortamın ve kendi parti birliğinin korunmasının sonuncusu olan karar verici, suya yakın bir karar verdi. Bu parti, Merkel’in liderliğinde önceden belirlenmiş bir halef olarak görev yaptı. Ambargo, çoğu zaman en son seçimlerde olabilir.

Almanya’nın Excanciller’ı Angela Merkel, 2021 yılının bir yarıyıl seremonisinde, kendi yetkisinin finali marcar’ı için. Kredi… Stefanie Loos/Agence France-Presse — Getty Images

Genel olarak, parlamenter sistemler partilerin daha çok işe yaramaz hale gelmesine neden olabilir, çoğu zaman liderlerin hacerlo için herhangi bir fırsat içermesi olasıdır. Örneğin, 2015’te Kanada’nın başbakanı olan Justin Trudeau, partide ve partide çok sayıda soru sorulduğunda çok çeşitli sobrevividolar yaşadı.

Bir ambargo söz konusu olduğunda, parti içindeki tartışmalar, liderin kamu yönetimini ifşa etmesine neden olur. Reino Unido’da, örneğin, başbakanlık bakanı Boris Johnson, kendi partisinden zorlu ve zorlu rakiplerle yüzleşir. Pero el Reino Unido opera de manera de los mayoría de los parlamentarios sistemas: sus partidos kutlama kamu seçimleri de lider azgo abiertas ve sus miembros. Parti içi siyaset, Brexit’in ortasında özel bir gerginliğe sahipti.

Parlamenter sistem belediye başkanı, ilk bakanlar, başkanlar farkı, partinin yasama meclisi üyeleri için ağıtlar. Genel olarak, yasa koyucular, birincil bakanı harekete geçirmek için gönüllü olarak veya tüm provokatif oylamalarla yeniden temsil etme yetkisine sahiptir. Buna göre, sakin yolların üretilebilmesi için ayaklar da dahil olmak üzere, büyük olasılıkla güç aktarımları da olabilir.

“Demokrasilerin büyük belediye başkanlığı, dünyanın gerçek parlamenter rejimlerinin kurulmasını sağlar, belediye başkanlarının yasama meclislerinin ortanca ejecutivo’su olarak kabul edilir ve belediye başkanlarının denetimine bağlıdır”, 2013’te Murió’nun bir politologu olan Juan Linz tarafından yazılmıştır.


Linz ve diğerleri, demokrasinin başkanlık makamlarının istisnai bir şekilde, Estado ve diğer şiddet eylemlerine çarpmasına yol açacağını açıkladı. Uzmanlar, başarmak için farklı çeşitler tanımladılar. Bir sistem başkanının denizden çok daha zor ve çok daha zor olduğu, ancak gönüllü olarak azalan liderleri caydırmak için zaman kazandıran bir sistem yapılandırması olan bir sistemdir. Yasama ve yürütme güçlerinin ayrılması, bir partinin hüküm sürmesi için önemlidir ve bu, parlamento sistemlerinde meydana geldiği gibi, bir başkanın yerine geçmeyen bir başkana karşı bir sınırlama getiremez.

Bir toplulukta, parti, bir kamu yok etme prosedürüne aracılık etmek için yasama organını kullanabilir. Maniobra çıkışında olağandışı durumlar da dahil olmak üzere, cumhurbaşkanlığı partisinde derin fisuralar ve yargılar olabilir, tıpkı bir paralizar olarak, kongrelerin orta çağda tekrar tekrar ortaya çıkması gibi.

Şunlar da dahil olmak üzere, anayasal veya genel bir krize neden olabilirsiniz. Örneğin Peru, başkanın Kongre’yi feshetmesi ve karşıt bir siyasi siyaseti başlatmak için bir oylamayı kutlaması, başkanın yıkımına ve tüm paí’lerde rahatsız edici semanalara neden olması nedeniyle başarısızlığa uğradı. .

Manifestanlar, Peru’da polis başkanı Dina Boluarte’nin hükümdarlığına karşı bir protesto sırasında, başkanın Pedro Castillo’nun yıkımına uğramasına neden olan bir protesto sırasında parladı. Cumhurbaşkanlığı sistemlerinde, bir ebeveyni ve kargoyu çeşitli genel bölümlere ayırmanız gerekir. Kredi… Diego Ramos/Agence France-Presse — Getty Images

Başkanlar también saben saben que que demiter or la relación a la reelección perjudicaría las posibilidades de que partido mantenga. Partinin diğer adları, saben’de yasama yetkisine sahipken, yükün sürekli olarak taşınabilmesi için bir başkana teşvik etmek ve teşvik etmek için bir teşvik olabilir.

Bu teşvikler, bir seçimde veya bir siyasi partide seçilebilecek başkanlara başvurabilir.

Donald Trump’ın eskortları, 2020 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerinin perdelenmesinden sonra, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bazı önemli haberler ve şehirlerdeki manzaralar nedeniyle, cumhurbaşkanlığı sistemlerinde üretilebilen kriz tiplerinden çok daha fazlası olabilir. tüm dünyayı.


Ambargo, caydırıcı unsurlar, bir demokraside cumhurbaşkanlığı yönetimini bir otokrasi ile karşılaştırmalı olarak azaltmak için, özellikle de bir başkanın kasırgasında yoğunlaşan bir durumda.

Otokrasilerin tek başına, bir menüyü azaltabilecek en yüksek düzeyde liderliğe sahip olması mümkün değildir, ancak zaman zaman fakülteler, daha iyi yemek ve daha fazlasını ortadan kaldırabilir.

Geçişler, iç bürokratik bürokrasiye yol açabilecek suiistimallere davetiye çıkaran otomatik bir sistemdeki başlangıç anlarını tetikleyebilir. Otorite veya yozlaşma olarak kabul edilen bir ebeveynin ebeveyni yönetmesi için sistem denetimindeki tüm ilgi alanlarına sahip olması gerekir.

Otokrasiler, kurumsallaşmış bir merkezin -bir büyük parti hükümeti, örneğin, ya da tanıdık bir monarşi ya da bir askeri diktatörlük- bir lider dönüşümünü geride bırakmak ve sakinleştirmek için inşa edildi.

Liderlerin çoğu, her şeyden önce, yükseldiğiniz kurumun türevidir, bu da biraz daha iyi olabilir. Y temel kurumlar, yeni bir kurulum kapasitesine sahip olabilir.

Sovyetler Birliği, Vietnam ve Çin gibi komünistlerin Los Estados komünistleri, örneğin, diğer belediye başkanlarının diğer sistemlere belki de başka bir haber olarak bakabilecek transfer transferleri için gerekli kapasiteye sahip olmalarından daha uzun sürdü.

Çin’in ebeveyni, Xi Jinping ve Ekim ayında Pekin. Xi ha, bir adama fuerte en su país’de bir gobierno sistemi itti. Kredi… Kevin Frayer/Getty Images

Esto liderlerinin çoğu, gönüllü manera’yı en aza indirmeye eğilimlidir, bu sistem, emekli olma ve emekli olma olasılıklarını artırmayı başarır. Örneğin, Çin’in en üst düzey yöneticisi, 2013’teki kararıyla küçüldü ve Xi Jinping’in yerini alması için bir geçiş yaptı.


Pero Xi, Çin’de bir otokrasi tipine öncülük etti ve liderazgo toplulukları, peligrosos ve gönüllü emekliler arasında sık sık çalıştı: “kişisel” bir sistem ilan etti, bir ebeveyn olarak bir ebeveyn olarak inşa etti, coloquialmente conocido komo el gobierno del fuerte.

Diğer örnekler, Vladimir Putin’in Rusya’sının, Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’sinin ve Nicolás Maduro’nun Venezuela’sının oğlu.

Bu liderler, tüm birliğe sahip olmak için politika sisteminin merkezinde köşeli bir dönüşe dönüşebilir. Bu, potansiyel rakiplerden birinin maliyetidir, ancak bu, kapasiteyi artırmak veya yerine geçemez hale getirmek için yeterli kapasiteye sahip olmamaktır.

Bu, denizin en uç noktasından vazgeçtiğiniz anlamına gelir, buna bir ebeveyn quiera hacerlo da dahildir. Fría Guerra Guerra’nın finalinde, Erica Frantz’ın politologu hakkında bir araştırma yapmak üzere Başkan’ın kargo satışını tamamlaması için kişisel diktaların sayısı üç katına çıktı.

Sonuç olarak, gönüllü olarak vazgeçen diktatörlerin menüleri kısa sürede sona erer veya su gobierno’nun çökmesine yol açan orta ölçekli asesinados dahil olmak üzere sona erer. Muy pocos lo hacen, poder hasta moriren esperan lo que.

Ardern’e göre, bir partinin seçmenlerinin bakış açılarını daha fazla meşgul edemeyen Ardern, günahtan feragat edebilir, Rusya’nın bir felaket, bir felaket gibi bir ülke haline gelmesine neden olan bir yolcuyu takip eder. Ukrayna savaşı.


Bu, dünyanın diktatörlerinin, demokrasinin zor kontrollerinin aksine, sabit bir güvenlik duvarı olarak sunduğu bir sistemdir ve demokrasinin belediye başkanlarının istikrarını sağlayacak bir karardır.

Max Fisher, Nueva York’ta ikamet eden uluslararası bir muhabir ve köşe yazarıdır. Çin kıtasında ciddi çatışmalar, diplomasi, kamu ortamı ve diğer temaslar olduğunu bildirdi. The Interpreter’ı yazın, fikirleri ve dünya olaylarının ana bağlamını keşfedebileceğiniz bir sütun. @Max_Fisher • Facebook
 
Üst