Fed/Bej Kitap: ABD’de birtakım bölgelerde büyüme yavaşladı

muhendisman

Global Mod
Global Mod
Fed, Amerikan ekonomisindeki mevcut duruma ait değerlendirmelerin yer aldığı “Bej Kitap” raporunun mayıs sayısını yayımladı.

Bankanın 12 şubesinden gelen tahlillerle hazırlanan raporda, 12 Fed bölgesinin tümünün, ekonomik büyümenin devam ettiğini bildirdiği aktarıldı.

Bölgelerin çoğunluğunun yavaşça yahut ölçülü bir büyümeye işaret ettiği belirtilen raporda, 4 bölgenin ölçülü bir büyüme bildirdiği kaydedildi.

Raporda, 4 bölgenin büyüme suratının evvelki devirden bu yana yavaşladığını belirttiği bildirildi.

Çoğu bölgede imalat kesimindeki büyümenin devam ettiği aktarılan raporda, yükselen faiz oranları, genel enflasyon, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ve Kovid-19 hadiselerinden kaynaklanan aksaklıkların hane halkı ve iş planlarını etkileyen temel kaygılar olduğu tabir edildi.

Raporda, 8 bölgede geleceğe dair büyüme beklentilerinin azaldığı, 3 bölgede ise bilhassa resesyonla ilgili kaygıların lisana getirildiği aktarıldı.

İş gücü piyasasının sıkı olarak tanımlandığı raporda, tüm bölgelerin istihdamın ölçülü yahut orta derecede arttığını bildirdiği kaydedildi.

Raporda, personel bulma kahrı niçiniyle birfazlaca firmanın kapasitesinin altında çalışmayı sürdürdüğü belirtilerek, buna rağmen firmaların otomasyon uygulamaya, daha fazla iş esnekliği sunmaya ve fiyatları artırmaya devam ettiği bildirildi.

Fiyat artışlarının da değerlendirildiği raporda, bölgelerin birçoklarının bilhassa girdi meblağları için kuvvetli yahut sağlam fiyat artışları bildirdiği aktarıldı.
 
Üst