Çin Seyahati Geri Dönecek. Soru, Ne zaman?

AliDayı

New member
İlk Çinli turistler bu ay Bangkok’taki Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı’na indiklerinde, karşılama pankartları, çiçekler, hediyeler ve bir grup muhabir ve fotoğrafçı ile ünlüler gibi karşılandılar.

Otellerin, havayollarının, tur operatörlerinin ve hükümet yetkililerinin uzun zamandır beklediği an gelmişti: dünyayı Çinli gezginlerden etkili bir şekilde ayıran yaklaşık üç yıllık pandemi kısıtlamalarının ardından Çin sınırlarının yeniden açılması, önceki küresel turizm gelirinin en büyük kaynağı. .

Bu ayın sonlarında iki haftalık bir plaj tatili yaptığı Tayland’ı ilk ziyaret edenler arasında yer alan Şanghaylı grafik tasarımcı 34 yaşındaki Hua Liu, “Sıcak ve güzel yerleri yeniden ziyaret etmek çok heyecan verici” dedi. Ay Yeni Yılı gezisi. Bir telefon görüşmesinde “Kaybedilen zamanı telafi edeceğim” dedi. Planı: “Kaç otellerinde kalın, kaplıca rezervasyonu yapın, kaliteli restoranlarda yemek yiyin ve kendime ve aileme birçok hediye alın.”

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü ve Çin Turizm Akademisi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 2020’de koronavirüs pandemisi uluslararası seyahati felç etmeden önce Çin, 2018’de yaklaşık 150 milyon Çinli turistin yurt dışında 277 milyar dolar harcamasıyla diğer tüm pazarlardan daha fazla yolcuyu denizaşırı ülkelere gönderdi. Bu çıkış 2020’de durdu ve geçen yıl dünyanın dört bir yanındaki ülkeler seyahat kısıtlamalarını hafifletirken bile Çin, “sıfır Covid” politikasının bir parçası olarak vatandaşları için uluslararası seyahat yasağını sürdürdü.


Ancak 8 Ocak’ta Çin hükümeti sınırlarını açarak yabancı yolcuların girmesine ve Çinli sakinlerin denizaşırı ülkelere gitmesine izin verdi. Seyahat endüstrisinden bazıları, Çin anakarasından giden uçuşlar için arama ilgisinin 26 Aralık ile 5 Ocak arasında yüzde 83 artmasının ve aynı dönemde uluslararası uçuş rezervasyonlarının yüzde 59 artmasının ardından uluslararası Çinli yolcuların akın edeceğini tahmin ediyordu. Çin online seyahat acentesi Ctrip.

Ancak Makao, Hong Kong, Tayland ve Singapur dahil olmak üzere yakın destinasyonlara yönelik turizmde bir artış olsa da, daha uzak destinasyonlar hala bekliyor. Çin’deki yüksek düzeydeki Covid vakalarına ek olarak, Çinli gezginler pasaport ve vize almada uzun gecikmeler, uluslararası uçuşlar için yüksek fiyatlar ve Çin’in uzun süreli kilitlenmesi sırasında birçok taşıyıcı uçuşları kestiği için kapasite eksikliği ile karşı karşıya kalıyor. Resmi turizm kurulu VisitBritain’e göre, Cuma günü itibariyle Ocak ayında Çin’den İngiltere’ye doğrudan uçuşlarda mevcut olan havayolu koltuk sayısı 2019’daki mevcut koltuk sayısının yaklaşık yüzde sekizi kadardı. Çin ile İsviçre arasında 26 Ocak’ta yapılması planlanan ilk direkt uçuş, yolcu yetersizliği nedeniyle iptal edildi.

Tayland hazırlanıyor

Pandemiden önce, Chiang Mai’nin yaklaşık bir saat kuzeyinde, kuzey Tayland’ın alçak tepelerindeki Maetaeng Fil Parkı’na günde 700’e kadar Çinli turist dolusu otobüs doluyordu.


Çin’deki Durumu Anlayın

Çin hükümeti, Komünist Parti liderliğine ender rastlanan bir meydan okuma olan kitlesel protestoları başlatan kısıtlayıcı “sıfır Covid” politikasını bir kenara bıraktı.


  • Hızlı Yayılma: Çin, katı Covid kurallarını terk ettiğinden beri, ülkedeki salgının yoğunluğu ve büyüklüğü büyük ölçüde bir sır olarak kaldı. Ancak virüsün orman yangını gibi yayıldığına dair bir resim ortaya çıkıyor.
  • Bir Ciltse Ay Yeni Yılı:Milyonlarca tatil gezgini için, bir karantinaya yakalanma riski olmaksızın çok uzaktaki sevdiklerini sonunda görmenin sevinci endişeyle bağlantılı.
  • Dijital Parmak İşareti:Komünist Parti’nin ani “sıfır Covid” ekseni üzerindeki anlaşmazlığı sınırlama çabalarına, internette artan hınçla meydan okunuyor.
  • Ekonomik Zorluklar: Yıllarca süren Covid kilitlenmeleri Çinli işletmeler üzerinde acımasız bir bedel aldı. Şimdi, kaotik bir yeniden açılışın ardından virüsün hızla yayılması onları işçilerden ve müşterilerden mahrum etti.
Parkın yöneticisi Borprit Chailert, geri dönüşlerini sabırsızlıkla beklediğini, ancak şimdiye kadar sadece 40 kadar Çinli tatilcinin geldiğini söyledi.

Bay Chailert, geldiklerinde 76 kişilik sürüsünü güçlendirmek için yakındaki köylülerden fil kiralamanın zor olmayacağını söyledi. Ancak, daha fazla işçinin ne zaman işe alınacağını ve onları nerede bulacağını bilmek zor, çünkü çoğu turizm bölgesini terk etti ve turizm durduğunda iş değiştirdi.


“Bugün 100 kişiyi işe almak istesek bunu yapamayız çünkü süresiz değiliz” dedi. “Bilmiyorum, belki önümüzdeki iki ay içinde Çin hükümeti ‘Sınırı tekrar kapatıyoruz’ der.”

Ekonomisi büyük ölçüde turizme bağlı olan Tayland, Çinli turistlerin son üç yılda yaptığı harcamalarda on milyarlarca dolar kaybetti. Turizm Otoritesi’nin Chiang Mai ofisi, çarpıcı Budist tapınakları ve turizme büyük bağımlılığıyla tanınan şehrin, bu yıl yaklaşık 230 milyon dolar harcayacak olan yaklaşık 600.000 Çinli ziyaretçiyi ağırlayacağını tahmin ediyor – 2019’daki toplamın yaklaşık yarısı.

Tayland seyahat sektöründeki insanlar, gerçek rakamların ikinci çeyreğe kadar başlamayacağını söylüyor. Pek çok Çinli turist geleneksel olarak grup turlarıyla Tayland’a gelir (Chiang Mai’deki Çinli ziyaretçilerin yaklaşık yarısını oluştururlar) ve Çin hükümeti tur operatörlerinin 6 Şubat’a kadar işlerini yeniden başlatmasına izin vermiyor ve ardından yalnızca bir pilot program kapsamında Tayland da dahil olmak üzere yaklaşık iki düzine ülke. Şimdilik, yalnızca pahalı uçak biletini karşılayabilen bağımsız Çinli turistler seyahat ediyor.

Ancak herkes grup turlarını tekrar hoş karşılamaya hevesli değil. Tayland ve Çin’deki operatörler, Covid’den önce bile, grup turu trendinin tersine döndüğünü ve kendi başlarına seyahat eden rezervasyon ve deneyim uygulamalarıyla donanmış daha teknoloji meraklısı Çinli gezginlere doğru bir geçiş gördü.

Son on yılda, Çinli turistlerin toplam sayısı artarken, Tayland yarımadasının batı kıyısındaki 40 millik bir ada olan Phuket’te ucuz sözde sıfır dolar turlarına getirilen baskı nedeniyle grup turları azaldı. Genellikle vergilerden kaçan yasa dışı operasyonlar, turlar tipik olarak otobüs, otel, restoran, kaplıca ve hediyelik eşya dükkanı sahibi Çinli yatırımcılar tarafından kontrol ediliyor ve yerel halktan turist harcamalarını çekiyordu. Kontrol ettikleri dükkanlarda misafirlere yüksek fiyatlı hediyelik eşyalar almaları için baskı yapmalarıyla tanınıyorlardı.

Phuket’te bir otel sahibi ve Phuket Turist Derneği başkan yardımcısı olan Nantida Atiset, “Daha fazla büyük tur gruplarının olacağını düşünmüyorum” dedi. “Elbette geri geleceklerini düşünüyorum. Bu sadece ne kadar büyük geri dönecekleri meselesi.”

Londra ve Avustralya’ya pahalı uçuşlar

Çinli gezginler için bir başka popüler destinasyon olan Londra’da, geçen hafta 300.000’den fazla kişi, koronavirüsten bu yana ilk Ay Yeni Yılı geçit töreni için Çin Mahallesi’ni ziyaret etti, ancak çok az Çinli turist vardı.


Londra’nın merkezindeki bir Çin restoranı olan Shanghai Family’nin yöneticisi Feng Yang, Ay Yeni Yılı döneminde Çin’den herhangi bir gezgin beklemediğini, ancak birkaç ay içinde döneceklerini umduğunu söyledi. “Hala koronavirüsten etkileniyorlar,” dedi Bay Yang, müşterilerinin yaklaşık yüzde 85’i çevre üniversitelerden Çin’e geri dönmeyen Çinli öğrenciler olduğu için işinin büyük olasılıkla zarar görmeyeceğini de sözlerine ekledi. tatil.

Çin’in Yunnan Eyaletine bağlı Kolu kasabasındaki eğlence tutkunları, bu ayın başlarında, Covid kısıtlamalarının hafifletilmesinden kısa bir süre sonra fotoğraf çektiriyor. Kredi… Noel Celis/Agence France-Presse — Getty Images

Yavaş büyüme, faktörlerin bir kombinasyonundan sorumlu tutulabilir. VisitBritain’in CEO’su Patricia Yates, “Çok fazla uçuş yok, daha pahalı olma eğiliminde olacaklar ve insanların gelmek için vizeye ihtiyacı olacak” dedi ve Çinli gezginlerin İngiltere’ye dönüşünün “yavaş” olacağını da sözlerine ekledi. Çin’den Londra’ya gidiş-dönüş uçuşları şu anda yaklaşık 1.300 $ civarında seyrediyor ve Bayan Yates, Çin’den İngiltere’ye uçuşlardaki koltuk sayısının Haziran ayına kadar 2019 kapasitesinin yalnızca yüzde 30’una çıkmasını bekliyor. . “İnsanları uçağa bindirmek için bu gerçekten gerekli” dedi.

Pandemiden önce Çin, harcama açısından Avustralya’nın en büyük ziyaretçi pazarıydı. Ülke, 2019’da 12,4 milyar dolar harcayan 1,4 milyon Çinli ziyaretçi aldı.

Çinli gezginler, arkadaşlarını ve ailelerini ziyaret etmek için geri dönmeye başladı, ancak seyahat operatörleri, uçuşların pahalı olması ve Avustralya’nın Çin’in grup tur destinasyonları için onayladığı listede olmaması nedeniyle birkaç ay boyunca tatil amaçlı seyahat edenlerin akınını beklemiyor. Avustralya ayrıca Çinli gezginler için koronavirüs testi gerektiriyor. Bu ay, Çin ve Avustralya arasındaki gidiş-dönüş uçuşları 1.800 $ ile 3.000 $ arasında değişiyor. Melbourne’deki Odyssey Travel’ın sahibi James Shen, pandemiden önce Çinli turistlerin para harcamaya istekli oldukları biliniyordu. Çinli turistler, ‘Ben tekneye binmek istemiyorum, helikoptere binmek istiyorum’ diyenlerdir” dedi. “10 dakikalık bir yolculuk olabilir, 400 Avustralya doları – çok pahalı – ama Çinli turistler, ‘Bunu almak istiyorum, tekneyi değil, çünkü belki deniz tutacağım’ diyecekler.”

Pek çok seyahat operatörü geri dönüşlerini sabırsızlıkla beklerken, bazıları sektörün yeni turist akınına ayak uyduramayacağından endişe ediyor.

“Sektör iki yıl boyunca yok oldu; Melbourne’deki TanTan Holiday seyahat acentesinin sahibi Rick Liu, “iyileşmesi çok zor olacak” dedi. Pek çok sürücü ve tur rehberinin turizm sektörü duraksadığında başka iş bulduğunu ve onları geri almanın zor olabileceğini de sözlerine ekledi.


Daha fazla turistimiz olacağı için mutluyum ama aynı zamanda onları uygun şekilde ağırlayıp yeterince kaliteli hizmet sağlayıp sağlayamayacağımız konusunda da biraz endişeliyim” dedi. “Pratikten biraz geri kaldık.”

Yan Zhuang, Melbourne, Avustralya’dan ve Londra’dan Derrick Bryson Taylor’dan raporlarla katkıda bulundu.

New York Times Seyahatini Takip Edin üzerinde instagram , twitter ve Facebook . Ve haftalık Travel Dispatch bültenimize kaydolun daha akıllıca seyahat etme ve bir sonraki tatiliniz için ilham alma konusunda uzman ipuçları almak için. Gelecekteki bir kaçamağı mı hayal ediyorsunuz yoksa sadece koltukta seyahat mi ediyorsunuz? bizim göz atın 2023’te Gidilecek 52 Yer .
 
Üst