Avustralya Nehri’nde Köpekbalığı Saldırısından Sonra Genç Kız Öldü

AliDayı

New member
Polis, Cumartesi öğleden sonra Batı Avustralya’da bir nehirde yüzerken bir köpekbalığının saldırısına uğradıktan sonra genç bir kızın hayatını kaybettiğini söyledi.

Saldırıya yanıt veren Batı Avustralya Polis Gücü’ne göre, 16 yaşındaki kız, Perth merkezinin yaklaşık 10 mil güneybatısındaki Swan Nehri’nden “kritik yaralarla” çekildi.

Batı Avustralya Polis Gücü’ne bağlı Fremantle Bölgesi’nden Müfettiş Paul Robinson, polisin adını vermediği kızın, arkadaşlarıyla Jet Ski yaparken bir yunus sürüsüyle yüzmek için suya atlamış olabileceğini söyledi. .

Kızın aldığı yaralar nedeniyle olay yerinde öldüğünü söyledi ancak bu yaraların ne olduğunu belirtmedi. Müfettiş Robinson, “İlgili herkes için son derece travmatik bir olay,” diye ekledi. “Bir köpekbalığının nehrin bu kadar aşağısında olması alışılmadık bir durum.”


Perth’deki özel bir erkek okulu olan Scotch College’ın müdürü, kızın bir personelin kızı olan Stella Berry olduğunu teşhis etti. Okul müdürü Dr. Alec J. O’Connell, İskoç topluluğuna yazdığı bir mektupta, okulun Stella’nın arkadaşları olan iki erkek çocuğu ilk yanıt verenler oldu.

International Shark Attack File’dan alınan verilere göre, ABD’den sonra Avustralya, sebepsiz köpekbalığı saldırılarının en yüksek ikinci vakasına sahip. 2021’de Avustralya genelinde 12 saldırı oldu ve bunlardan üçü ölümcül oldu. Bir uzman, nehirlerdeki karşılaşmaların özellikle nadir olduğunu söyledi.

Queensland’deki Griffith Üniversitesi’nde köpekbalığı ekolojisti olan Johan Gustafson, köpekbalıkları genellikle balıklarla beslenmek için “ortalıkta dolanırken”, özellikle nehirde bir köpekbalığı tarafından ısırılma ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi.

Dr. Gustafson, “Bu, o yanlış kimlik senaryolarından sadece biri olabilir,” diye ekledi. Gün içinde ve beslenme saatleri dışında yüzmenin veya sörf yapmanın herhangi bir riski azaltmanın en iyi yolu olduğunu belirtti.

Avustralya Köpekbalığı Olay Veritabanına göre, Swan Nehri’nde biri ölümcül olan diğer altı köpekbalığı saldırısı kaydedildi. En son saldırı 2021’de, 50’li yaşlarındaki bir adamın, haliçlere ve tatlı su nehir sistemlerine girebilen bir tür olan iki ila üç metrelik bir boğa köpekbalığı tarafından bacağından ısırılmasıydı.


Yetkililer Cumartesi günkü saldırıya ne tür bir köpekbalığının karıştığını henüz belirlemezken, eyaletin balıkçılık bakanı Don Punch düzenlediği basın toplantısında hayvanın bir boğa köpekbalığı olabileceğini söyledi.

Bay Punch, bölgedeki yüzücüleri köpekbalıklarından korumak için ek koruma önlemlerinin dikkate alınabileceğini de sözlerine ekledi. Saldırının ardından yakındaki plajın kapatıldığını ve nehirde devriye gezildiğini söyledi.

Bay Punch, “Köpekbalığının her yerde olabileceğini bildiğimiz halde, nehri etkili bir şekilde kapatmak mümkün değil,” dedi.
 
Üst