ABD’li grup Foo Fighters, Taylor Hawkins’in ölümünden sonra yeni davulcuyu işe aldı

semaver

New member
Haziran başında yeni albüm

ABD’li grup Foo Fighters, Taylor Hawkins’in ölümünden sonra yeni davulcuyu işe aldı







Davulcu Josh Freese, Sting’in Almanya turnesinin başında çalıyor. Şimdi ABD’li grup Foo Fighters’ın daimi üyesi. (arşiv resmi)

© Kaynak: Christophe Gateau/dpa


Foo Fighters davulcusu Taylor Hawkins, geçen yıl Mart ayında beklenmedik bir şekilde vefat etti. Şimdi grup davulda bir halefi duyurdu. Grup zaten onunla sahnedeydi.








Los Angeles. ABD’li rock grubu Foo Fighters, davulcu Taylor Hawkins’in Mart 2022’de ölümünün ardından halefini belirledi. Solist David Grohl’un (54) etrafındaki grup, davulda Hawkins’in yerini Amerikalı davulcu Josh Freese’nin (50) alacağını duyurdu. Pazar günü (yerel saat) bir canlı yayın etkinliğinde. Freese daha önce The Vandals, Devo, Danny Elfman, Nine Inch Nails, Sting ve Offspring gibi sanatçı ve gruplarla çaldı.


Grup, geçen yıl Mart ayında Kolombiya’nın başkenti Bogotá’da bir otel odasında ölü bulunan Hawkins’in ölümünden bu yana ilk kez 2 Haziran’da “But Here We Are” adlı yeni bir albüm duyurdu.

Foo Fighters önümüzdeki hafta turneye çıkıyor. Haziran ayının başında Nürnberg’deki “Rock im Park”ta ve Eifel’deki Nürburgring’deki ikiz festival “Rock am Ring”de başrollerden biri olmaları bekleniyor.


Geçen Eylül ayında düzenlenen iki anma konserinde Hawkins’in yerini Freese, Blink-182’den Travis Barker, Red Hot Chili Peppers’tan Chad Smith ve Hawkins’in oğlu Shane gibi çeşitli müzisyenler aldı.

Haberler
 
Üst