Zelenskiy: Rusya ile müzakereler güç ve tartışmalı sürüyor

muhendisman

Global Mod
Global Mod
Ukrayna Devlet Lideri Vladimir Zelenskiy, Rusya ile müzakerelerin “zor” ve “tartışmalı” biçimde devam ettiğini bildirdi.

Zelenskiy, Telegram kanalından paylaştığı manzarada, Rusya ile müzakere ve ülkesindeki çatışma bölgelerinden sivillerin tahliye süreçlerine dair açıklamalarda bulundu.

Ukrayna ve Rusya içindeki müzakere sürecine değinen Zelenskiy, “Rusya’yı barışa ve bu acımasız savaşı sonlandırmaya zorlamak için çeşitli seviyelerde çalışmalara devam ediyoruz.” dedi.

Müzakerelerin her gün yapıldığını belirten Zelenskiy, “Müzakereler fazlaca sıkıntı ve kimi vakit tartışmalı biçimde devam ediyor lakin adım adım ilerliyoruz.” formunda konuştu.

Hafta ortasında NATO, G7 ve Avrupa Birliği (AB) tepelerinin yapılacağına dikkati çeken Zelenskiy, Rusya’ya yönelik yeni yaptırım paketlerinin uygulanabileceğini söz etti.

“Mariupol kentinde 100 bin kişi bulunuyor”

Rus ordusunun Mariupol kentine daima akın düzenlediğine dikkati çeken Zelenskiy, kelam konusu kentte yaklaşık 100 bin kişinin bulunduğu bilgisini paylaştı.

Buradaki sivilleri insani yardım koridorlarından tahliye etmeye çalıştıklarını lisana getiren Zelenskiy, fakat bunun Rus güçlerince engellendiğini söylemiş oldu.

Zelenskiy, insani yardım konvoyu ile Ukrayna Acil Durumlar Servisi çalışanlarının ele geçirildiğine işaret ederek, “İnsanlarımızın hür bırakılması ve insani yardım koridorlarının çalışmasını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Gün ortasında yaklaşık 7 bin Mariupol sakininin tahliye edildiğini belirten Zelenskiy, yarın buradaki tahliyelere devam edeceklerini vurguladı.