01
Ağustos 2022’de Vogue mecmuasında ABD Açık turnuvasının akabinde tenisi bırakacağını duyuran Serena Williams ABD Açık’a 3. çeşitte veda etti.
Sezonun son grand slam tenis turnuvası ABD Açık’ta 6 şampiyonluğu bulunan Serena Williams, Ajla Tomljanovic’e 2-1 yenilerek 3. cinste elendi.
02
Ağustos ayında Vogue mecmuasına verdiği röportajda, hayatının daha sonraki basamağına hazır olduğunu söyleyerek emekli olacağı sinyalini veren Serena Williams, maç sonu açıklamasında, babası, annesi ve ablası Venus’e teşekkür etti.
Kariyerinin ABD Açık’taki en uzun tekler maçını oynayan Williams, bu müsabakadan daha sonra sonucunı gözden geçirip geçirmeyeceği sorusuna, “Sanmıyorum fakat asla bilemezsin.” karşılığını verdi.
03
Vogue yazısını toplumsal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla duyuran Williams, “Hayatta o denli bir vakit geliyor ki farklı bir tarafta ilerlemen gerektiğini anlıyorsun. Bir şeyi hayli sevdiğinde bunu yapmak hayli güç. Ben tenis oynamaya bayılıyorum. Fakat artık geri sayım başladı ve bu noktadan daha sonra anne olmakla ilgilenmem gerekiyor. Önümüzdeki haftaların tadını çıkaracağım” tabirlerini kullanmıştı.
04
ABD’li tenisçi, 1995’te tenise başladı ve 27 yıllık mesleğine 23 Grand Slam şampiyonluğu sığdırdı ve net serveti 260 milyon dolar.
05
Tenis mesleğinde katıldığı turnuvalardan 94,6 milyon dolarlık kar sağlayan Williams, 1999 yılında, çabucak hemen 17 yaşındayken birinci ABD Açık Turnuvası’nı kazanmıştı.
06
‘Tek kadınlar’ kategorisinde Wimbledon ve Avustralya Açık turnuvalarını 7 kere, ABD Açık’ı 6 defa ve Fransa Açık’ı 3 sefer kazandı.
07
Ünlü tenisçi son Grand Slam’ini 2017’de yapılan Avustalya Açık’ta, 8 haftalık gebeyken kazanmıştı.
08
Williams, bugüne kadar en epeyce Grand Slam kazanan ikinci tenisçi oldu. 24 sefer Grand Slam kazanan tenisçi Avustralyalı tenisçi Margaret Court ise birinciliğe sahip.