Vegan Çikolata Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 250 gram kadar çiğ fındık
- 3 yemek kaşığı kakao
- 6 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 3 tatlı kaşığı bal ya da istediğiniz rastgele bir tatlandırıcı
- Hindistan cevizi
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda, fındık güzelce kavrulur, ister fırın’da ister tava’da, farketmez.
- Kavurduğumuz fındığı soğutmadan, blenderden geçirelim, yağını çıkarmaya başlayınca duralım.
- Fındığın yağ oranına dikkat ederek hindistan cevizi yağını ekleyelim. Ben yaklaşık olarak 6 yemek kaşığı ekledim.
- Kakao ekleyelim, ben biraz acı olsun istediğim için yaklaşık 3 yemek kaşığı ekledim, damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz siz de
- Harcımızı karıştırmak ismine, bir kere daha blenderden geçirelim.
- Şekil verdikten daha sonra, hindistan cevizi ile bulayalım ve buzdolabında dilendirelim.
- Çikolata topları soğuyunca afiyetle tüketebilirsiniz. Hem lezzetli hem besleyici hemde epey doyurucu bir orta öğün alternatifi.
- Eğer şeker hastasıysanız, insülin direnciniz var ise, pkos hastasıysanız, ya da ketojenik diyetini uyguluyor iseniz, tatlandırıcı olarak “stevia” kullanabilirsiniz.
- Hindistan cevizini sevmiyorsanız, hindistan cevizi yağı yerine, fındığı daha uzun bir müddetyi blenderden geçirebilirsiniz, bu türlü daha fazla yağ çıkarır, ya da göz sonucuna bakılırsa süt/ bitkisel süt ekleyebilirsiniz. Bulamak için de, eritilmiş bitter çikolata tercih edebilirsiniz.
- Vegan çikolata” protein oranını artırmak isterseniz, istediğiniz protein tozundan bir ölçek ekleyebilirsiniz. Protein tozunu ekledikten daha sonra, harcınız fazlaca kuru olduysa, biraz daha yağ ya da süt ekleyebilirsiniz.