Ukrayna’nın ABD’den acil ekonomik yardım talebi

muhendisman

Global Mod
Global Mod
The Washington Post gazetesinin haberine bakılırsa, ABD’li yetkililerle Washington’da bir ortaya gelen Ukrayna Maliye Bakanı Marchenko, ülkesinin acil muhtaçlıklarını karşılamak için hazirana kadar 2 milyar doları ABD’den olmak üzere ayda toplam 5 milyar dolarlık milletlerarası ekonomik yardım istedi.

Marchenko, gazeteye verdiği röportajda, gerekli finansmanı sağlamak ve savaşı kazanmak için açığın çabucak kapatılması gerektiğini belirtti.

Ukrayna Devlet Lideri Vladimir Zelenskiy de Milletlerarası Para Fonu (IMF) Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında düzenlenen bir görüşmede, Rusya’nın saldırısından kaynaklanan ekonomik kayıpları telafi etmek için Ukrayna’nın aylık 7 milyar dolara muhtaçlığı olduğunu söylemişti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ise geçen hafta düzenlediği basın toplantısında, Biden idaresinin Kongre’den Ukrayna’ya yönelik ek yardım istemeye hazırlandığını aktarmıştı.

ABD, savaşın başladığı şubat sonundan bu yana Ukrayna’ya yaklaşık 1 milyar dolarlık ekonomik takviye sağladı.

Ayrıyeten, ABD Lideri Joe Biden, geçen hafta Ukrayna’ya 800 milyon doları savunma, 500 milyon doları iktisat alanında olmak üzere 1,3 milyar dolarlık ek yardım sağlayacaklarını duyurmuştu.