Tom Hanks’in yapay zeka görüntüsü: Aktör hayranlarını uyardı

semaver

New member
Aktörün AI kopyası

Tom Hanks hayranlarını “Benim hiçbir ilgim yok” diye uyardı

Aktör Tom Hanks (arşiv fotoğrafı)

© Kaynak: Ian West/PA Wire/dpa

Makaleyi dinle • 2 dakika

Yapay zekanın kullanımı film endüstrisinde de açıkça düzenlenmemiştir. Hollywood yıldızı Tom Hanks şimdi de takipçilerini, 67 yaşındaki oyuncunun yerini yapay zeka kopyasının aldığı bir tanıtım videosu hakkında uyardı.

Los Angeles. ABD’li aktör Tom Hanks (67), kendisinin yapay zeka kopyasının bilgisi dışında kullanıldığı söylenen bir tanıtım videosu konusunda hayranlarını uyardı. İki kez Oscar kazanan oyuncu (“Philadelphia”, “Forrest Gump”) Cumartesi günü (yerel saatle) Instagram’da “Dikkatli olun” diye yazdı. Onun yapay olarak oluşturulmuş bir görüntüsünü kullanarak diş bakımını tanıtan bir video dolaşmaktadır. Hollywood yıldızı, “Benim bununla hiçbir ilgim yok” diye vurguladı. Instagram’daki metnine, Hanks’i gösteren bilgisayarda oluşturulmuş bir resim eşlik etti.

Son dönemde “Elvis”, “Otto Adında Bir Adam” ve “Asteroid City” gibi filmlerde rol alan oyuncu, geçtiğimiz mayıs ayında verdiği bir röportajda yapay zekanın (AI) tehlikeleri ve olanakları hakkında konuşmuştu. The Adam Buxton podcast’inde konuşan Hanks, ölümünden sonra oyunculuğa devam etmesinin artık mümkün olduğunu söyledi. Yapay zeka teknolojisi onu daha genç veya daha yaşlı da yapabilir. Bu teknolojiler sanatsal ve hukuki bir zorluktur. Hanks, sendikaların, kuruluşların ve avukatların sanatçıların seslerini ve yüzlerini nasıl koruyacakları konusunda boğuştuğunu söyledi.

ABD’li aktörlerin Hollywood’da temmuz ayından bu yana devam eden grevi de yapay zeka kullanımına ilişkin kurallarla ilgili. Yazarlar birliği WGA (Amerika Yazarlar Birliği), neredeyse beş aylık bir grevin ardından yakın zamanda film stüdyolarıyla bir ön anlaşmaya vardı. Yeni iş sözleşmesi senaristlere diğer şeylerin yanı sıra daha yüksek maaş ve yapay zeka kullanımına ilişkin sigortayı garanti ediyor.

Haberler