Teknoloji devi 49 yaşında öldü

semaver

New member
Elektronik sahnede belirleyici bir figür

Tekno müziğin efsane ismi Tomcraft, 49 yaşında beklenmedik bir şekilde hayatını kaybetti

Dinlemek

“Loneliness” gibi hitlerle listelerde fırtınalar estirdi ve Alman tekno topluluğunda merkezi bir figür haline geldi. Şimdi gerçek adı Thomas Brückner olan DJ Tomcraft, henüz 49 yaşında öldü.

Alman DJ ve müzik yapımcısı Tomcraft, pazartesi günü henüz 49 yaşındayken hayatını kaybetti. Gerçek adı Thomas Brückner olan ve techno sahnesinin yıldızlarından biri olan müzisyenin ailesi, bunu sanatçının resmi Instagram hesabından duyurdu.

Daha fazlasını okuyun Reklamcılık

“Sevgili babamız ve kocamızın dün vefat ettiğini size bildirmekten büyük bir üzüntü duyuyoruz. Sizi sonsuza dek kalbimizde taşıyacağız ve yeniden bir araya gelene kadar sizi seveceğiz,” ifadeleri yer alıyor paylaşımda.

Gönderinin altında çok sayıda taziye mesajı var. “Onu birkaç hafta önce gördüm, birlikte güldük. Biraz bitkin görünüyordu ama bunu beklemiyordum. Çok üzgünüm, Tom. Rahat uyu, kardeşim,” diye yazdı Alman techno sahnesinin öncülerinden Talla 2XLC.

Tomcraft'ın uzun zamandır yoldaşı olan WestBam, Instagram'da şunları yazdı: “İyi arkadaşımız DJ Tomcraft henüz 49 yaşında vefat etti. Yaklaşık iki hafta önce onunla Rügen'de çalmıştım.” En son üç gün önce onunla konuşmuştu. “Gripten kurtulduğunu söyledi ama morali iyi görünüyordu. (…) Gerçekten yürek parçalayıcı. Rahat uyu, kardeşim.”

DJ Tomcraft, Almanya ve Avrupa sahnesinde büyük bir isim olarak kabul ediliyordu. 1996'da “Unicum” adlı tekliyle çıkışını kutladı, altı yıl sonra “Loneliness” ile Büyük Britanya'daki tekli listelerinin zirvesine çıktı ve şarkı diğer birçok ülkede de ilk 10'a girdi. Tomcraft, Berlin Love Parade ve diğer büyük tekno etkinliklerinde düzenli olarak çaldı.

Haberler/seb