UEFA Uluslar C Ligi 1. Küme’de konuk ettiği Litvanya’yı 2-0 yenerek kümede 4’te 4 yapan A Ulusal Futbol Grubu’nun teknik yöneticisi Stefan Kuntz, “Bu sonuçların başımızı döndürmesine müsaade vermemeliyiz.” dedi. Kuntz, maçtan daha sonra yaptığı değerlendirmede, Uluslar C Ligi maçlarını oynadıkları haziran ayının futbolcularla geçirdikleri en uzun periyot olduğunu söylemiş oldu. Bu sürece kadar gerek saha gerek ortasında gerekse saha haricinde kadrosunu nasıl iyileştirebileceğine yönelik çalışmaları yaptıklarını kaydeden Kuntz, “Örneğin kayropraktik uzmanları Ulusal Ekip kampına geldiler, yoga seansları yapıldı. Mental workshoplarda Ulusal Ekibin pahaları nedir, Ulusal Ekip oyuncularından beklenen pahalar nedir; bunlar üzerine çalışıldı ve birinci çıkanlardan da hayli uygun sonuçlar aldık. Burada aldığımız sonuçlardan bir poster oluşturduk ve bu posteri her maç öncesinde soyunma odamıza astık. Oyuncular da gerek ferdî olarak gerekse ekip olarak kendilerinden neler beklendiğini gördüler. Natürel ki oyuncuları daha düzgün tanıma imkanı bulduk. Vakit geçtikçe de onların kişiliklerini öğrenmiş olduk. Bu da doğal ki kıymetli. Önder oyuncuların özelliklerinden hayli mutluyum. Onu da söylemiş oldum ve bir daha memnun eden diğer bir faktör istatistik. Elimize ulaşan sayılardan ve bugünkü müsabakada yüzde doksanın üzerinde bir isabetli pas oranı yakaladığımızı gördüm ve bu beni fazlaca memnun etti.” halinde konuştu. Kuntz, bu sonuçları beklediklerini belirterek, kelamlarını şu biçimde sürdürdü: “Bu sonuçların başımızı döndürmesine müsaade vermemeliyiz. Bunun haricinde alınan skorların yanı sıra ikincil değerli kimi gelişmeler var ki, onları siz de fark ediyorsunuzdur. Örneğin alanda şahane bir ekip ruhu gördüm müsabakalarda. Birtakım oyuncuların saha ortasında yahut saha haricindeki gelişimlerini gördük. Gerek oyuncu olarak performans manasındaki özellikleri bakımından gerekse kişilik özellikleri bakımından gelişmeler gördük. Oyuncu yapısına baktığımız vakit aday takımda Türk kulüplerinde forma giyen oyuncularımız var. Yarısı yurt haricindeki kulüplerde forma giyiyor. Onlar da kendi gelişimleri içerisindeler. Ferdi ve Salih’i grubumuza katmıştık, biliyorsunuz ki onlar da kendi mevkilerinde fazlaca değerli roller oynadılar. Taraftarlarımızla ilgili olarak da aşikâr şeylerin, muhakkak kesimlerin bir ortaya gelmiş olduğunu gorebiliyoruz bu süreçte. Türk Ulusal Grup taraftarının da ekibe yaklaştığı ve bu elde edilen başarılardan dolayı temkinli bir biçimde gurur duyabileceği bir ortam yaratılmış oldu.” Kendilerini iç alanda ve deplasmanda takip eden basın mensuplarına da teşekkür eden Kuntz, “Sizlere yeterli tatiller diliyorum. Eylül ayındaki maçlarda görüşmek üzere.” dedi. |