Stefan Kuntz: Oyuncularım Ulusal Kadro için kalpten oynuyorlar

Urfalı

Global Mod
Global Mod
UEFA Uluslar C Ligi 1. Küme dördüncü maçında yarın Litvanya’yı konuk edecek A Ulusal Futbol Grup’ta teknik yönetici Stefan Kuntz, “Daha evvel söylemiş olduğim üzere kapılarımız her âlâ performans gösteren oyuncuya açık.” dedi. Kuntz, müsabakanın oynanacağı Gürsel Aksel Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, aday takıma çağırdıkları oyuncuların hepsinin kulüplerinde gösterdiği performansla ulusal grupta oynama talihini hak ettiğini söylemiş oldu.

Uluslar Ligi maçlarında birtakım denemeler yaptıklarını bildiren Kuntz, şunları kaydetti: “Bu maçları idman maçı olarak isimlendirmek da müsabakanın pahasını hafifçeletmiş olur. Sonuçta bunlar ulusal kadrolar içinde oynanan memleketler arası müsabakalar. Maçlar daha sonrasında yaptığımız tahliller değerli. Buralarda oyunculara vermiş olduğumuz bilgiler ve geliştirmeleri gereken istikametleri anlatmamız kıymet taşıyor. Belirli mevkilerde nasıl farklılıklar yaratılabilir, nasıl farklı hareket etmek mümkün olur, bunları oyuncularımıza aktarabildik. Daha evvel söylemiş olduğim üzere kapılarımız her güzel performans gösteren oyuncuya açık. Hatta ben buradaki oyunculara da şu biçimde bir latife yollu kelam söylemiş oldum. Burada o kadar eksiksiz oynayın ki öbür arkadaşlarınız gelemesinler.”

Kuntz, tecrübeli oyunculardan oluşan çekirdek diye tabir edebilecekleri bir takımlarının bulunduğunu ve bu takımın kalmaya devam edeceğini belirterek, “Ancak bir transfer mevsimindeyiz biliyorsunuz, bu transferlerin kararı nereye varacak. Yani oyuncular gittikleri yerlerde sistemli oynamaya devam edecekler mi, sakatlık üzere problemler olabilir. ötürüsıyla şimdiden eylül ayı maçlarıyla ilgili görüş belirtmek hakikat olmaz lakin o çekirdek dediğimiz takım burada bizimle kalıyor.” sözlerini kullandı.

Kadrolarında bulunan 26 oyuncunun hepsinin âlâ olduğunu aktaran Kuntz, “Hepsine sordum, hanginiz yorgunsunuz diye, 26’sı da ‘yorgun değiliz’ diye yanıt verdiler. Bu da onların ne kadar ulusal kadro için kalpten oynadıklarını gösteriyor.” diye konuştu.

Kuntz, yarınki Litvanya maçında birtakım değişiklikler yapabileceklerini tabir ederek, şöyleki konuştu: “Bu statta da epeyce özel bir atmosfer olacak. Zira uzun vakittir İzmir’de maç oynanmadığı için tabi ki onun da getireceği bir heyecan var. Umarım bütün oyuncular oynamaya hazırdır. Doğal bir yandan da nazaranceğiz, ‘herkes hazırım’ dedi lakin kim hakikaten dürüst davranmış, kim palavra söylüyor, ona da bakacağız.”

Uluslar Ligi’ndeki Faroe Adaları maçında stadın büsbütün dolu olmadığını lakin dayanağın kusursuz olduğunu, Litvanya ve Lüksemburg karşılaşmalarında da taraftarların yanlarında olduğunu kaydeden Kuntz, kelamlarını şu biçimde tamamladı:

“Bu usul dayanaklar kıymetli, Türk kökenli taraftarlarımızın bize her yerde vereceği dayanak fazlaca değerli. Fakat burada birinci ateşi, birinci kıvılcımı performansıyla ve maçlara yaklaşımlarıyla bizim oyuncularımız yapmalı diye düşünüyorum. Lüksemburg maçında benim de biroldukca ailemden kişi ve dostlarım oradaydılar, bana fotoğraflar ulaştırdılar. Yani oradaki yaşanan hava üzerlerinde formalarını giymişler, benim arkadaşlarım hatta Türk Ulusal Ekip formasını giymişler. Harikulade bir hava, her insanın memnunluktan uçtuğu bir ortam vardı. Hatta yaşlı insanları bu havaya sokabilmek de biraz zordur. Onların da bu coşku atmosferinin içerisine girip, ayak uydurmaları da farklı memnunluk verir. Anlatabileceğim en komik öykülerden bir tanesi de; 4 kadro arkadaşım, çarşamba günlerinde hareket olsun diye futbol oynarız. Bu arkadaşlarım da maça geldiler. Olağanda bira içme adetleri var. Otelde onları ağırladık. Ben herbiçimde bira isterler bir daha diye düşünürken bir anda dördü de çay sipariş etti ve ben inanılmaz şaşırdım bu duruma.”

Altay Bayındır: Değerli olan bu bayrağa, bu armaya hizmet etmek

UEFA Uluslar C Ligi 1. Küme dördüncü maçında yarın Litvanya’yı konuk edecek A Ulusal Futbol Kadrosu’nun kalecilerinden Altay Bayındır, “Bizim için yalnızca kıymetli olan bu bayrağa, bu armaya hizmet etmek en âlâ biçimde.” dedi.

Müsabakanın oynanacağı Gürsel Aksel Stadı’nda düzenlenen basın toplantısına katılan Altay Bayındır, ulusal ekibin kaleci sayısının fazla olmasının ve maçlarda kimin oynayacağının aşikâr olmamasının motivasyonlarını nasıl etkilediği sorusu üzerine, profesyonel oyuncular olduklarını, baht ve misyon verildiği vakit ellerinden gelenin en güzelini vermeye çalıştıklarını söylemiş oldu.

Büyük bir bayrağın altında çalıştıklarını aktaran Altay, şöyleki konuştu: “Profesyonel bir biçimde bakıyoruz. Arkadaşlığımız da çok olması gerektiği üzere saha ortasında. Natürel her insanın kendine bakılırsa olumlu yahut olumsuz fikirleri var. Hürmet duymak gerekiyor. Bizim için yalnızca değerli olan bu bayrağa, bu armaya en düzgün biçimde hizmet etmek. Alana kim çıkarsa, hocamız kime nazaranv verirse çıkıp elimizden geleni sonuna kadar yapmak yani.”

Altay Bayındır, ağır maç trafiğinin dünyadaki tüm futbolcular tarafınca eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine şunları kaydetti: “Zor bir müddetç bizim için. Zira futbolcunun çalıştığı kadar, idman yaptığı kadar, belli devirlerde dinlemeye de gereksinimi var. Bizim için kısa bir periyot oldu. Ancak ulusal gruptayız sonuç prestijiyle ve burada olmak büyük bir gurur, büyük bir onur, büyük bir erdem. ötürüsıyla profesyonel biçimde işimizi yapacağız. Dinlenmeye de vakit gelecektir evet fakat şu an çalışma vakti. Odaklanmamız gereken şey oynayacağımız maçlar, oynadığımız maçları güzel bir biçimde geçtik. Son maçımızı da sağlıklı bir biçimde oynadıktan daha sonraki kısa bir tatil sürecimiz olacak. daha sonrasında da döneme başlayacağız inşallah.”