UEFA Uluslar C Ligi 1. Küme ikinci maçında deplasmanda Litvanya’yı 6-0 mağlup eden A Ulusal Futbol Grubunun teknik yöneticisi Stefan Kuntz, oyuncularının ortaya koyduğu performanstan dolayı gurur duyduğunu söylemiş oldu. LFF Stadı’nda oynanan müsabakanın akabinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kuntz, “Çok tatmin edici bir akşam oldu. Biz aslında kendimize 4 amaç belirlemiştik, birincisi maçları kazanacağız, ikincisi gol yemeyeceğiz, üçüncüsü birinci maçımızda neleri yeterli yaptıysak bunları yapmaya devam edeceğiz, dördüncüsü de âlâ olmadığımız noktalarda evre kaydedeceğiz. Bunları âlâ yaptığımızı düşünüyorum. Ortaya konan performanstan dolayı gurur duyuyorum. Oyuncularımın bizim kurduğumuz taktiğe inandıkları gözüküyor. Erken gol bulunca her şey kolaylaşmış gözüküyor. Grup ruhu ismine gelişme kaydediyoruz. Oyuncular ulusal kadro forması giymekten dolayı keyif alıyorlar. Oynadığı oyundan da keyif alan bir oyuncu kümesi oluyor bunu gördük.” sözlerini kullandı. Alman teknik adam, EURO 2024 elemelerine gidilirken daima performansı yükselen bir kadro istediğini belirtti. Stefan Kuntz, Litvanyalı bir gazetecinin, “Faroe Adaları’nı 4-0, Litvanya’yı 6-0 yendiniz. İki grubu karşılaştırınca neler söylersiniz?” sorusuna, “Ben kendi grubuma konsantre oluyorum. Karşılaştırma yapmam uygun olmaz lakin yapay çim ve doğal çimde sergilenen performansta farklılıklar olabiliyor.” karşılığını verdi. Kuntz, Doğukan ve Halil’in uygun performansının hatırlatılması üzerine ise şöyleki konuştu: “Teknik heyet olarak oyuncularımızın performansından mutlu olduk. Tıpkı şeklide şundan da şad olduk, tecrübeli oyuncularımıza genç oyunculara olan yaklaşımı. Kulübede maça başlamayan tecrübeli oyuncularımız vardı, genç oyunculara dayanak verdiler. Grup ruhu ismine fazlaca olumluydu. Genç oyuncu olduğunuz vakit oynama fırsatı, bahtı bulmanız epey ehemmiyeti. bahsetmiş olduğuniz oyuncuların başarısı kadronun muvaffakiyettir. Öz itimatları arttı. Santrforlarımız gol atmasından epey mutluyum. Santrforların muvaffakiyetleri attıkları gollerle ölçülüyor. Halil birtakım şeyleri anlıyor, ‘takım için çaba edersem bunun mükafatını kesinlikle alırım’ diye biliyor. İki asist yaptı fazlaca koştu, epey gayret etti.” Alman teknik adam, takımda olmayan Enes Ünal, Rıdvan Yılmaz ve Berkan Kutlu’nun durumu hakkında ise, “Her vakit kıymetli bir sakatlıktan dolayı bunu yapmıyoruz, kimi bazı yorgunluk dengeleme birtakım kimi da önlem emelli oyuncularımız takıma almıyoruz.” açıklamasında bulundu. Doğan Alemdar: “İlk maçım olduğu için epey heyecanlıydım” A Ulusal Kadro formasını birinci kere giyen kaleci Doğan Alemdar ise, “İlk maçım olduğu için epey heyecanlıydım, her genç futbolcunun hayali olduğu üzere benim de hayalim A Ulusal Grup forması giymekti. Bunu başardığım için fazlaca memnunum. Hocamız da bana güvenip baht verdiği için epey teşekkür ediyorum. Saha sentetik olduğu için topun takıldığı bir durum oldu ancak maç ortasında heyecanımı yendiğimi düşünüyorum. Bugün birinci maçımda gol yememem fazlaca kıymetliydi. Bizim bir amacımız var, tüm maçları kazanıp, gol yemeden 4 maçı tamamlamak istiyoruz.” tabirlerini kullandı. Doğan, takımın gençleştiğinin hatırlatılması üzerine ise, “Gençleşen bir ekibimiz var. İdmanlarda fazlaca eğlenceli geçiyor. Herkes saha ortasında ve haricinde ağabey, kardeş üzere. Bunu maçlara yansıttığımızı düşünüyorum. Önümüzde iki maç var, o maçlara da bu havayı yansıtıp düzgün biçimde bitirmek istiyoruz.” halinde konuştu. |