Şekersiz Unsuz Mükemmel Lezzetli Fit Tatlı Tanımı İçin Gereçler
Tabanı için:
Not EkleTanımı Yazdır
Tabanı için:
- 2 yemek kaşığı yulaf
- Yarım su bardağı süt
- Çeyrek çay kaşığı vanilya
- (tabanı için dilim esmer ekmek de kullanılabilir.)
- 1 küçük yahut yarım büyük muz
- 1 adet ceviz
- 1 tatlı kaşığı tahin
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1 çay kaşığı hindistan cevizi
- Biraz tarçın
Not EkleTanımı Yazdır
- Tabanı için yulaflı bir karışık hazırlayacağız lakin buna mecbur değilsiniz zira bu tanımın hoşluğu üst materyalinde. İsterseniz 1 dilim ince esmer ekmeği yavaşça kızartıp bu karışımı koyun bir daha o mükemmel lezzeti elde edersiniz ben o denli de denedim epey başarılı. Lakin bu tanımı yulaf tabanlı hazırladım.
- Yulaf, süt ve vanilyalı blendırda geçirdim ve bir damla yağ döktüğüm yapışmaz bir tavada gerili önlü epeyce yeterli pişirdim.
- Orta ateşte olmalı ve bir tarafı pişmeden çevirilmemeli yumurta olmadığı için dağılmasın.
- Taban pişince tabağa alın ve birebir tavaya kalın kalın dilimlediğimiz muzları koyun.
- Üzerine tarçın ekleyin ve 2-3 dk kadar renk alıncaya kadar pişirin. Muzları dağılabilir hiç sorun değil rahat olun.
- Muzların üzerine cevizleri de ekleyin onlarda yavaşça kavrulsun.
- Tabanın üzerine (yulaflı taban yahut ekmek) tahin pekmez karışımı sürün. Tahin bal yahut yalnızca tahin de olur büsbütün damak tadı.
- Pişmiş tarçınlı cevizli muzları tabanın üzerine koyun.
- Üzerine fazlaca az daha tahin pekmez karışım gezdirip hindistan cevizi serpin.
Not: bu ölçüler ile küçük bir sahan boyutu yulaflı taban çıkıyor. Ben yarısını böldüm karışımı yarım tabanın üzerine koydum. Yani yarım taban kaldı onu da yarın yerim ???? yani bu tarife nazaran 1 kaşık yulaf tüketmiş olduk.
Kesinlikle deneyin.