Şarkı söyleyen hayranlar topluma net bir mesaj veriyor

semaver

New member
Glastonbury Festivali’ndeki performansının videoları tüm dünyayı dolaştı. Tourette hastalığı olan şarkıcı Lewis Capaldi, birkaç şarkının ardından sahnede sesiyle boğuştu, ardından hayranları onun için doldu. Binlerce kişi “Someone You Loved” şarkısını yüksek sesle söylerken, Capaldi büyük ölçüde sessiz kaldı ve kalabalığa gözle görülür şekilde etkilenmiş görünüyordu.

26 yaşındaki oyuncu daha önce “Size karşı dürüst olacağım çocuklar, burada yavaş yavaş sesimi kaybediyorum ama devam edip bunu sonuna kadar göreceğiz.” Hepiniz olabildiğince yüksek sesle şarkı söyleyin, eğer sorun olmazsa?” Seyirci, festivalin belki de en duygulu anını yaşayarak dileğini yerine getirdi ve ardından tezahüratlarla kutladı.

Capaldi’nin görünüşü daha sonra sosyal ağlarda viral oldu. Seyirci neredeyse duygusal olarak dokunulmayı ve empati göstermeyi bekliyor gibiydi. İskoçya’nın İngiltere’deki şovu, bu tür olumlu olayları özlediğimizi açıkça ortaya koydu. Çok fazla insanlığın gösterildiği anlardan sonra.

On gün oldu. Şarkıcı, rahatsızlığı nedeniyle turnesini iptal etti. “Böyle gösterilerin her saniyesinden zevk alırdım ve üç hafta ara vermeyi umuyordum (Glastonbury performansı Capaldi ara vermeden önce bile, Kayıt edilmiş. editör) yeniden anlaşmaya yardımcı olur. Ama gerçek şu ki, hala Tourette’imin etkileriyle başa çıkmayı öğreniyorum.”

İsviçreli taraftarlar da özel bir an yaşatıyor

Hafta sonu yapılması planlanan Open Air St. Gallen’deki görünüşü de iptal edildi. Ancak bu, hayranlarının tüylerini diken diken eden bir an daha yaratmasını engellemedi. Capaldi’nin yokluğuna rağmen festivalin ziyaretçileri, “Someone You Loved” şarkısını İsviçre’nin yağmurlu gökyüzüne indirdi, kollarını sağa sola salladı ve ara sıra geçmiş olsun dilekleriyle pankartlar açtı.

Hasta şarkıcıya yönelik büyük bir jestti. Müziğin insanları birbirine bağladığını ve bir araya getirdiğini bir kez daha gösteren bir jest. Ancak her şeyden önce, tıpkı İngiltere’deki Glastonbury Festivali’nde olduğu gibi, bir insanlık anıydı. Avrupa’nın sağa kaydığı ve savaşın, enflasyonun ve iklim değişikliğinin hayatı karakterize ettiği zamanlarda, bu giderek daha nadir hale geliyor.

İsviçre radyo ve televizyonu (SRF), Open Air St. Gallen’in Capaldi için nasıl şarkı söylediğini bir videoya kaydetti. Ve YouTube’daki yorumlar şunu gösteriyor: Gerçekten iyi karşılandı. Kullanıcılar, “Ne büyük bir jest ve takdir”, “Aşk anları hâlâ var”, “Çok güzel ve çok dokunaklı”, “Az önce kalktım ve şimdiden gözüme işiyor” gibi paylaşımların altına kullanıcılar yazsın. Herhangi bir olumsuz yorum bulamazsınız.

Gelecekte buna daha sık ihtiyacımız olacak

Festival ziyaretçileri, Lewis Capaldi’ye duydukları sempatiyi etkileyici bir şekilde ifade ederek, o an için büyük bir duyarlılık gösterdiler ve tüm krizlere rağmen hala özel anların olduğunu kanıtladılar. İnsanlar hala olumlu olanı özlüyor ve herkesin bir arada durmasını istiyor. Duygularını açığa çıkarmak ve hayatlarını diğer insanlarla paylaşmak isterler. İngiltere ve İsviçre’de olan tam olarak buydu ve gelecekte daha sık yaşanması gerekiyor. Toplumumuza tam olarak buna ihtiyacımız olduğunun açık bir işaretiydi.

Çünkü bir yandan ilgili kişiye, bu durumda Lewis Capaldi’ye yardımcı oluyor. Hastalığıyla savaşırken ve geri dönüş yolunda hayranlarının desteğinde kesinlikle güç bulacaktır. Instagram hesabından yaptığı açıklamada bunu açıkça belirtiyor. Glastonbury performansının ardından şunları yazdı: “Orada olmama izin verdiğin, ihtiyacım olduğunda şarkı söylediğin ve ardından tüm harika mesajları verdiğin için teşekkür ederim. Bu benim için dünyalar demek.”

Öte yandan desteğini ifade eden insanları da bir araya getiriyor. Bu anlarda değerlerini paylaşırlar, empati gösterirler ve birbirlerine bağlı hissederler. Buna sadece bayramlarda değil, günlük hayatta da ihtiyacımız var.