Resmi Gazete’de bugün (30.11.2022)

muhendisman

Global Mod
Global Mod
YASAMA BÖLÜMÜ

KANUN

7422 Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile Kimi Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

YÜRÜTME VE YÖNETİM BÖLÜMÜ

CUMHURBAŞKANI KARARLARI

–– Kocaeli İli, Derince İlçesi, Deniz Mahallesi Sonları İçerisinde Bulunan Alanın Riskli Alan İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6427)

–– Balıkesir İli, Ayvalık İlçesi Sonları İçerisinde Bulunan Küçükköy Mevkii Doğal Sit Alanının Muhafaza Statüsünün bir daha Kıymetlendirilmesi kararında, Hudut ve Koordinatları Gösterilen Alanın Kesin Korunacak Hassas Alan Olarak Tescil ve İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6428)

–– Balıkesir İli, Ayvalık İlçesi Sonları İçerisinde Bulunan Küçükköy-Sarımsaklı Mevkii Doğal Sit Alanının Muhafaza Statüsünün bir daha Kıymetlendirilmesi kararında, Hudut ve Koordinatları Gösterilen Alanın Kesin Korunacak Hassas Alan Olarak Tescil ve İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6429)

–– Kadirli-Sumbas Vilayet Yolu (Km: 0+000.00-9+653.54) ve Kavşak İrtibat Yolu Projeleri Kapsamında Birtakım Taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafınca Çabuk Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6430)

–– 154 kV Porsuk Trafo Merkezi Projesi Kapsamında Birtakım Taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafınca Çabuk Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6431)

–– 154 kV Kemer-Finike Güç İletim Çizgisi Yenileme Projesi Kapsamında Kimi Taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafınca Çabuk Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6432)

–– 154 Kv (Adıyaman Çimento TM-Atatürk HES TM) Brş.N.-Börkenek Çimento TM Güç İletim Sınırı (Girdi-Çıktı) Projesi Kapsamında Birtakım Taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafınca İvedi Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6433)

–– Bağımsız Kontrole Tabi Şirketlerin Belirlenmesine Dair Karar (Karar Sayısı: 6434)

–– Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 6435)

YÖNETMELİKLER

–– Çevresel Gürültü Denetim Yönetmeliği

–– Tehlikeli Yüklerin Denizyoluyla Taşınması ve Yükleme Emniyeti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– Türkiye İlaç ve Tıbbî Aygıt Kurumu Ulusal Denetim Laboratuvarının misyon, Yetki ve Sorumlulukları ile Çalışma Yordam ve Asılları Hakkında Yönetmelik

–– Danıştay Yazı İşleri Hizmetlerinin Yürütülmesine Dair Yönetmelik

TEBLİĞLER

–– Kırsal Kalkınma Dayanakları Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Bildiri (Tebliğ No: 2020/24)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Bildirim (No: 2022/47)

–– Kırsal Kalkınma Takviyeleri Kapsamında Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Hakkında Bildiri (Tebliğ No: 2020/25)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Bildirim (No: 2022/48)

–– Türk Besin Kodeksi Fermente Süt Eserleri Bildirimi (No: 2022/44)

–– İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine Ait Bildirim (Tebliğ No: 2022/33)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

YARGI BÖLÜMÜ

ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARI

–– Anayasa Mahkemesinin 13/10/2022 tarihindeki ve E: 2020/5, K: 2022/115 Sayılı sonucu

–– Anayasa Mahkemesinin 29/9/2022 tarihindeki ve 2021/47168 Müracaat Numaralı sonucu

İLÂN BÖLÜMÜ

a – Yargı İlânları

b – Artırma, Eksiltme ve İhale İlânları

c – Çeşitli İlânlar

– T.C. Merkez Bankasınca Belirlenen Döviz Kurları ve Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Günlük Değerleri