Resmi Gazete’de bugün (08.12.2022)

muhendisman

Global Mod
Global Mod
YASAMA BÖLÜMÜ

KANUNLAR

7424 Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Komitesi içinde İştirak Öncesi Yardım Aracı (IPA III) Çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti’ne Yapılacak Birlik Mali Yardımının Uygulanmasına Ait Özel Düzenlemeler Hakkında Mali Çerçeve Paydaşlık Muahedesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun

7425 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Moldova Cumhuriyeti Hükümeti içinde Karşılıklı Kültür Merkezlerinin Kuruluşu ve Faaliyetlerine Ait Mutabakatın Notalarla bir arada Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun

7426 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Polonya Cumhuriyeti Hükümeti içinde Savunma Endüstrinde Zımnilik Dereceli ayrıntıların Karşılıklı Korunmasına Ait Muahedenin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun

YÜRÜTME VE YÖNETİM BÖLÜMÜ

CUMHURBAŞKANI KARARLARI

–– Sakarya, Kocaeli, Zonguldak, Rize ve Balıkesir Vilayetlerinde Bulunan Kimi Alanların Orman Sonları Dışına Çıkartılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6445)

–– Rize İli, İyidere İlçesi, Merkez Mahallesi, Menderes Caddesinde Bulunan Kimi Taşınmazların İlçe Merkezinde Bulunan Dere Yatağının Taşkın ve Sel Riskine Karşı Islahının Yapılması Hedefiyle İyidere Belediye Başkanlığı tarafınca İvedi Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6446)

–– Denizli İli, Honaz İlçesi, Kocabaş ve Gürlek Mahalleleri Hudutları İçerisinde Bulunan Birtakım Taşınmazların Denizli Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Alanında Gerçekleştirilecek Yatırım Faaliyetlerinin Acilen Hayata Geçirilmesi Maksadıyla Denizli Yatırım İzleme ve Uyum Başkanlığı tarafınca Tez Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6447)

–– İzmir İli, Aliağa İlçesi, Helvacı Mahallesine Doğal Gaz Arzı Sağlanması Maksadıyla Planlanan Doğal Gaz Dağıtım Sınırı Güzergâhında Kalan Kimi Taşınmazların Güç Piyasası Düzenleme Kurumu tarafınca İvedi Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6448)

–– Kamulaştırma ayrıntıları ve Güzergâhları Gösterilen Güç Nakil Çizgilerinin Üretimi Gayesiyle Birtakım Taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafınca Tez Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6449)

–– Tekirdağ İli, Kapaklı ve Çerkezköy İlçelerinde Bulunan Alanın Çerkezköy Özel Sanayi Bölgesi Olarak İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6450)

–– Muallimköy Teknoloji Geliştirme Bölgesinin İsminin “Bilişim Vadisi Teknoloji Geliştirme Bölgesi” Olarak Değiştirilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6451)

YÖNETMELİKLER

–– Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– TED Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

YARGI BÖLÜMÜ

ANAYASA MAHKEMESİ KARARI

–– Anayasa Mahkemesinin 29/9/2022 tarihindeki ve 2017/36889 Müracaat Numaralı sonucu

YARGITAY KARARLARI

–– Yargıtay 2. ve 10. Hukuk Dairelerine İlişkin Kararlar

İLÂN BÖLÜMÜ

a – Artırma, Eksiltme ve İhale İlânları

b – Çeşitli İlânlar

– T.C. Merkez Bankasınca Belirlenen Döviz Kurları ve Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Günlük Değerleri