Musk, Twitter’da idare konseyine girmeyecek

muhendisman

Global Mod
Global Mod
Tesla’nın işvereni Elon Musk, yüzde 9,2’lik pay aldığı toplumsal medya platformu Twitter’da idare şurasına girmeyecek.

Twitter CEO’su Parag Agrawal, Musk’ın idare konseyine katılmamaya karar verdiğini söylemiş oldu. Agrawal açıklamasında Musk’ın bu sonucunın en gerçek karar olduğunu söz etti. Musk’ın en büyük hissedar olduğunu belirten Agrawal kendisinin tekliflerine açık olmaya devam edeceklerini söylemiş oldu.

Daha evvel Musk’ın idare şurasına gireceği belirtilmişti.

Twitter CEO’su Agrawal Twitter hesabından daha evvel yaptığı bir paylaşımda, “Yönetim konseyine Elon Musk’ın iştirakini paylaşmaktan memnunluk duyuyorum. Elon ile geçtiğimiz haftalarda yaptığımız görüşmeler yardımıyla idare konseyimize büyük paha katacağı netleşti.” demişti.

Musk da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Önümüzdeki aylarda Twitter’da kıymetli iyileştirmeler yapmak için Parag ve Twitter idare konseyi ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.” sözüne yer vermişti.

Twitter’i etkin biçimde kullanan Musk’ın platformda 80 milyondan fazla takipçisi bulunuyor.

ABD Menkul Değerler ve Borsa Komitesi (SEC), Musk’ın Twitter’da yüzde 9,2’lik “pasif hisse” aldığını duyurmuş, bu gelişimin akabinde Twitter payları, seans öncesi süreçlerde yüzde 26 yükseliş kaydetmişti.