Mick Jagger müzik yapmaya ne kadar süre devam etmek istediğini açıkladı

semaver

New member
Londra. Rolling Stones’tan rock efsanesi Mick Jagger (“Jumpin’ Jack Flash”), müziğinin yanı sıra yaşının da her zaman bir konuşma konusu olduğunun farkında. 80 yaşındaki Jagger, Alman Basın Ajansı’na verdiği röportajda gözle görülür bir şekilde eğlenerek, “Eh, insanlar ben 30 yaşımdan beri bunu konuşuyor” dedi. “O zamanlar, örneğin 1970’lerde pop müzik yapmak istiyorsanız 20 yaş civarında olmanız gerekiyordu. Ve günümüzde çoğu pop şarkıcısının ilk albümlerini 19, 20 veya 21 yaşlarında çıkardığı hâlâ doğrudur.”

Jagger, pop yıldızlarının, özellikle 20-30 yaşları arasındaki A takımda oynayan futbolcularla aynı durumda olduğunu söylüyor. Ancak sporculardan farklı olarak formda kalmanız koşuluyla müzisyen olarak çok uzun süre devam edebilirsiniz. Jagger, “Yaratıcılığınız tükeniyorsa, şişmanlıyorsanız, sahneye çıkamıyorsanız, sıkıcıysanız bunu yapmamalısınız” dedi. “Ama eğer gerçekten istersen, eğer bundan keyif alırsan ve insanlar gelirse…”

“İnsanların hâlâ Rolling Stones’u görmek istediği için şanslıyım”

Jagger ve hayatta kalan diğer iki Rolling Stones – Keith Richards (79) ve Ronnie Wood (76) bunun en iyi örneğidir. 60 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren grup, cuma günü yeni albümleri “Hackney Diamonds”ı yayınlayacak. Ve Jagger şimdiden başka bir tur planlarının ipuçlarını veriyor. “İnsanların hâlâ Rolling Stones’u görmek istedikleri için şanslıyım” dedi. “Belki başka türlü bunu artık yapmazdım. Ama hala bazı insanlar geliyor, bu harika. Bu kendimi iyi hissetmemi sağlıyor.”

Rolling Stones, Almanya’daki 116. konseriyle Münih’teki hayranlarını sevindirdi

Rolling Stones, 2022’de Almanya’daki 116. konserinde Münih’teki hayranlarını memnun edecek: Charly Watts artık orada değildi – Stones davulcusu Ağustos 2021’de öldü.

© Kaynak: Reuters

Gitarist Keith Richards, dpa röportajında ”Ben düşene kadar” müzik yapmak istediğini açıklarken, Jagger o kadar ileri gitmek istemiyor. “Sanırım Keith kadar aşırı değilim” dedi rock’çı ve güldü. “Bunu yalnızca iyi yapabildiğim sürece yapacağım, aksi halde yapmamayı tercih ederim.”

Haberler