Los Angeles'a Bir Aşk Mektubu – Yeni Müzik ve Kişisel Analizler

semaver

New member
“Ayo Technology” ile Popstar Milow, 2008 yılında uluslararası atılım yaptı. 21 Şubat'ta 43 yaşındaki sekizinci albümü “Boy Made Out Out Out Out Out Out Out Out Out Out Out Out Out Out Out Out Out Out” yayınladı. Şarkıcı söz yazarı için zor bir zamanın ortasında. Birkaç gün önce, Belçikalı Los Angeles'taki şiddetli yangın evi kabul etti. Bununla birlikte, burjuva adı ile Jonathan Vandenbroeck olarak adlandırılan Milow, şimdi Avrupa'daki yeni albümünü, Berlin, Münih ve Frankfurt gibi Almanya'da duraklarla sunuyor. Tüm tur tarihleri web sitesinde bulunabilir Milow.com.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Milow, Los Angeles'ta da yaşıyorlar. Son birkaç haftadır yangını nasıl yaşadınız?

Yeni yıla çılgın bir başlangıçtı. 2012'den beri LA'da yaşıyorum ve orman yangınları kesinlikle hayatın bir parçası. Ancak orman yangını mevsimi genellikle Ağustos ve Kasım ayları arasında ve daha sonra çok fazla evin olmadığı yerde yanıyor. Bu felaketle ilgili özel olan şey, pek çok evin daha önce yok edilmemesiydi. Aşırı iklim koşullarının toplantısıydı: geçen yıl ilkbahardan beri düzgün yağmur yağmamıştı ve çılgın, kasırga benzeri rüzgarlar vardı. 17 yıldaki en güçlü rüzgardı.

Yangınlar patlak verdiğinde sitede miydiniz?

Evet, yangının nasıl geliştiğini gördüm. Palisades'ten sekiz kilometre yaşıyorum. O sabah başladığında, normalden çok yakın ve çok farklı hissetti. Rüzgar o kadar güçlü olduğu için, çok tehlikeli ve kötü olacağını hemen biliyorduk. Tanıdığımız birçok kişi tahliye talepleri aldı. Bu orman yangınlarında daha sık olur, ancak fark, bu sefer birçok insanın her şeyi kaybetmesidir. Buradaki herkes evlerini kaybeden insanları tanıyor.

Yangın felaketi ile ilgileniyor muyuz?

Birçok insan yardım etmeye çalışır. İnsanlar hükümeti beklemezler, çünkü bazen Avrupa'da durum böyle olabilir, ancak sadece başlayın ve birbirlerine yardım ederler. Ayrıca Billie Eilish, Joni Mitchell ve diğerleri ile “İtfaiye Yardımı” konserlerine de baktım. Bu müzisyenlerin çoğu LA'da en az yarısı yaşıyor, itfaiyecilere ve evlerini kaybeden insanlara odaklanmayı başardılar.

Aynı anda yeni albüm için promosyon yapmak ne kadar zor?

Yeni single'ım “Castaways” salgından sonra dört gün ilan edildi. Tabii ki o haftalar önce gibi bir şey planlıyorsunuz. Daha sonra böyle bir zamanda yeni müzik yayınlamak için parçalandığımı açıklamak için bir video kaydettim, ama yine de bunu yapmaya karar verdim. Burada yaşıyorum, ama müziğimi dinleyen insanların yüzde 99'u Avrupa'da. Hala her zamankinden daha fazla haber aldım, yangın çıktı.

Yeni müziğiniz bir kriz sırasında ilk kez çıkmıyor.

Evet, “Uluslararası Howling the Moon” 2016 yılında, havaalanında ve metrodaki Brüksel'deki terör saldırısından bir hafta sonra yayınlandı. İlk olarak dedim ki: onu hareket ettirmeliyiz. Ama çok geç kaldı. Havaalanı ilk kez açıldığında, geri dönmeye hazır olan gezginlere teşekkür etmek için birkaç şarkı çalmak isteyip istemediğimi sordular. Bunu yaptım ve hayatın devam ettiği birçok örnekten sadece biri. Benim gibi insanlar olan şeyler hakkında müzik yapıyorlar ve sonra müziği yayınlıyorsunuz ve beklenmedik şeyler oluyor.

Müzik bu zamanlarda nasıl yardımcı olabilir?

Her zaman müziğin iyileşme sürecinin bir parçası olabileceğini umuyorum. Bunu 2016'da ve 2020'de Corona ile Brüksel terörist saldırılarıyla yaşadım. Sonra içgüdüm müziği geri tutmak değildi ve pandeminin başında yeni şarkılar yayınladım. Kendi kendime düşündüm: İnsanların daha iyi olmasına yardımcı olabilirsem herkes evde oturuyor, sadece üç dakika olsa bile, yapmalıyım. LA'daki “Fire Aid” konserinde hayran olduğumda da düşündüm: İnsanlar kalbini bu şarkılara döküyorlar. Müziğin hayatta büyük bir rol oynadığını düşünen insanlardan biriyim.

Yeni albümünüz buna ne tür bir sinyal gönderiyor?

Benim için hayatımın iki veya üç yılı boyunca bir albümde özetleyebilmem şaşırtıcı. Bu albümde birkaç katman var ve bunlardan biri sadece LA'daki yangınlar geçtiğinde kendini açıkladı. Sonra bu albümün yarısının şarkıların yarısına bir aşk mektubu olduğunu fark ettim, videoların yarısı burada kaydedildi. LA bana çok şey verdi, temelde bana özel hayatım ve müziğim arasındaki dengeyi nasıl bulabileceğimi gösterdi.

Müziğiniz yıllar içinde nasıl değişti?

Bazı şarkılar şu anki yaşam durumumu tekrar yansıtıyor ve elbette 15 yıl öncesinden farklı. Genç bir ailem var, hayatım ilk albümlere kıyasla değişti. Ama müzikal olarak rahatlık alanıma geri dönmem için güçlü bir ihtiyacım vardı. Geçmişte sık sık yeni bir şey denemek zorunda olduğumu hissettim. Bu sefer canlı karaktere sahip bir albüm sahibi olmak istediğim açıktı. Canlı grubumla kaydetmek istedim. Sadece yapmaktan hoşlandığım şeyi ve şimdi yapabileceğim şeyi yapıyorum.

Bunun nasıl karakterize edildiğini düşünüyorsunuz?

Komik, çünkü röportajlarda insanlar bazen şöyle diyor: “Yeni albümde birkaç ülke unsuru var.” Ama zaten “Ayo Technology” de bir Dobro vardı ve ilk albümümde birçok halk mandolin ve ukulel vardı. Ülke unsurları her zaman müziğimin bir parçası oldu. Nasıl tekrar dışarı çıktığını gördüm ve şimdi tekrar içeri girdi. Geçen yıl Beyoncé Country bile “Yangın Yardımı” konserinde bir ülke oynadı. Bence yine akustik müzik için bir yükseliş olması harika.

Umarım genç kadın başarısı, hayattaki başarı kavramı için eller yükseltir. XKWX Yetişkin, Sırt, Arka Plan, Plaj, Kuş, Siyah, Kamera, Çöl, Alacakaranlık, Ekipman, İlham, Peyzaj, Yaşam, Yaşam Tarzı, Işık, İnsan, Mobil, Dağ, Doğa, İşgal, Turuncu, Açık Mekan, İnsanlar, Kişi , Telefon, fotoğraf, fotoğrafçı, fotoğrafçı, fotoğrafçılık, resim, profesyonel, manzara, siluet, sillouette, gökyüzü, stil, güneş, güneş ışığı, alma, seyahat, tripod, görünüm, kadın, sarı, genç

Umutu Nasıl Öğrenebiliriz

Birden fazla kriz döneminde umut her zamankinden daha gereklidir. Filozof ve tarihçi Philipp Blom, “iyi bir gelecek varmış gibi yaşam” anlamına geliyor. Ancak Hope'ın da önlenmesi gereken tehlikeli bir kız kardeşi var.

Albümdeki özel bir özellik, zaten ölen babası olan bir şarkı.

Benim için “Family Tree” albümün kalbidir. 20 yaşındayken yanlışlıkla babamın eski bir resmini keşfettim. AI sayesinde sesini benimle bir düete dönüştürebildim. Birçok müzisyen AI konusunda uyarıyor ve temelde katılıyorum. Ama şarkıda AI'yı nasıl kullandığım çok basitti ve aynı zamanda bu şarkıyı ölü babamla söylemek ve nasıl müzisyen olduğu hakkında yazmak benim için çok güçlüydü, ama sonra farklı bir yöne çarptı. Babamın ölümünden yaklaşık 20 yıl sonra, benim için taze ve yeni hissetti.

Sizce babanızla AI şarkısı hakkında ne dersin?

Bence şarkıyı gerçekten isterdi. Bazı değişiklikler yapması oldukça olasıdır. Babam çok kritikti (gülüyor). İyi olan şey, bir demokrasi değil, bu benim şarkım. Ama şimdi Belçika'ya seyahat ediyorum ve bazı kardeşlerini oynamayı düşündüm. Şarkı büyük olasılıkla bir Milow hit olmasa bile, kesinlikle ailemde bir hit olacak.

Yani ailen şimdiye kadar şarkıyı bilmiyor mu?

Annem ve kardeşim Noel için oynadım. Bu güzeldi. Ama babamın yedi kız kardeşi ve yedi erkek kardeşi vardı. Hiçbiri şarkıyı şimdiye kadar duymadı çünkü genellikle bitmeden bir şeyler paylaşmayı sevmiyorum. Ama bence şarkı birçok anıya neden olacak. Birini kaybederseniz, birkaç yıl sonra daha fazla anı ve fotoğraf görünmez. Şarkı kardeşleri için de yeni bir şey olacak. Bu zaman kapsülüne sahip olmak güzel.

Sadece ölümünden 15 yıl sonra kullanılan babanızın kayıtlarını dinlediniz. Neden ve bu sizi duygusal olarak sizinle birlikte yaptı?

Kayıtların bir yerde olduğunu biliyordum. Son albümümdeki çalışmamın sonunda onu dinlemeye karar verdim, ama önüme koydum. Soyadın içimde çok fazla tetikleyeceğini biliyordum ve hissettiğim şeyle bir şeyler yapabildiğimden emin olmak istedim. Onu doğru zamanda dinlemek istedim. Bir noktada yeni müzik üzerinde çalışmak istediğim ve onu dinlediğim eyalete geldim. Babamı bu kadar genç duymak harikaydı. Konuşma sesini hatırlıyorum, ama şarkı söyleyen sesi farklı. Tanıma neredeyse imkansızdı.

Baban yüzünden de müzisyen oldun mu?

Ben ve üç kardeşim çocuklar olarak bir enstrüman öğrenmeye teşvik edildik. Sadece 15 ya da 16 yaşındayken kendi şarkılarımı yazmaya başladım, ama çok yavaş bir süreçti. Başkalarıyla bir şeyler paylaşmak ve keşfedilene kadar uzun bir süre sürdü. Gençken düşündüm: Hepsini tek başıma yaptım. Ama şimdi geriye bakarsam, babamdan müzikal yeteneğe sahip olduğum ve müziğin oturma odasında bir piyano olduğu arka planda koştuğu bir evde büyüdüğüm açıktır. Müzik Odası … Bugün çok şanslı olduğumdan daha iyi biliyorum.

Kendi çocuklarınızı bu kadar müzikal olarak eğitiyor musunuz?

Çocuklarımın çok müzikal olduğunu görüyorum. Ama çok gençler, bu hiçbir şey ifade etmek zorunda değil. Evimizde çok fazla müzik var ve oturma odasında bir piyano ve gitar var. Zaman bunun ne anlama geldiğini gösterecek. Ayrıca çocukların genellikle ebeveynlerine karşı tepki verdiklerini de biliyorum. 16 yaşındayken babamın evde sahip olduğu müziği de sevmedim ve kendi seslerimi bulmak istedim. Örneğin kızım Billie Eilish'i sevdi. Genç sanatçılar gençlere farklı bir şekilde hitap ediyor.