Lider Biden’dan enflasyon ile gayret planı

muhendisman

Global Mod
Global Mod
ALİ ÇINAR – CİNER MEDYA KÜMESİ ABD TEMSİLCİSİ

Biden, Fed Lideri Jerome Powell ile buluşması öncesi Wall Street Journal’da enflasyonla çaba konusunda değerli bir makale kaleme aldı.

Biden açıklamalarında, enflasyonla uğraş ederken Fed’e karışmayacağını, lakin iktisadın istikrarlı büyümeye geçişine rehberlik ederek, yüksek meblağların üstesinden geleceğini söylemiş oldu.

Biden, Amerikan halkının telaşlı olduğunu kabul ettiğini ve halkın kendisine güvenmesini istediğini belirtti. bakılırsave gelmesinden bu yana tarihteki en kuvvetli ekonomik güzelleşmenin sağlanmasına yardımcı olduğunun altını çizen Biden, 8,3 milyonluk istihdam sağlayarak işsizlikte rekor seviyede düşüşe imza attığını lisana getirdi.

Biden, enflasyon ile gayrette üçlü planını şu sözlerle deklare etti:

“ilk vakit içinderda, Fed enflasyonu denetim etmek için birincil sorumluluğa sahiptir. Evvelki liderler Fed’i küçük düşürdü ve yüksek enflasyon devirlerinde merkez bankasının kararlarını uygunsuz bir biçimde etkilemeye çalıştılar. Ben bunu yapmayacağım.

İkinci olarak, bu ekonomik belirsizlikte ekonomimizin üretken kapasitesini artırmak için tüm pratik adımları atmalıyız. Bu yüzden tarihteki global petrol rezervlerinden en büyük hürlük sonucuna öncülük ettim. Ayrıyeten, kırılan tedarik zincini onararak, altyapıyı geliştirerek ve yabancı denizyolu nakliyeciliği yapan şirketlerin talep ettiği fahiş fiyatları ortadan kaldırarak günlük malların maliyetini azaltabiliriz. Konut Arzı Aksiyon Planım, önümüzdeki beş yıl ortasında bir milyondan fazla ünite inşa ederek ve konut açığını kapatarak konutları daha ekonomik hale getirecek.

Medicare’e ilaç şirketleriyle pazarlık yapma gücü vererek ve insülin maliyetini sınırlayarak reçeteli ilaçların fiyatını azaltabiliriz. Ebeveynlerin ise, geri dönmelerine yardımcı olmak için çocuk ve yaşlı bakımının maliyetini düşürebiliriz.

Üçüncü olarak, fiyat baskılarını hafifçeletmeye yardımcı olacak federal açığı azaltmaya devam etmeliyiz. Kongre Bütçe Ofisi geçen hafta, açığın bu yıl 1,7 trilyon dolar düşeceğini öngördü. Bu tarihteki en büyük düşüş oldu.”