UEFA Uluslar C Ligi 1. Küme üçüncü maçında deplasmanda Lüksemburg’u 2-0 mağlup eden A Ulusal Futbol Kadrosu’nun teknik yöneticisi Stefan Kuntz, bir daha gol yemeden kazandıkları için memnun olduklarını söylemiş oldu. Lüksemburg Stadı’nda oynanan müsabakanın akabinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kuntz, “Bu akşam maç epey zordu. bu biçimde olacağını bekliyorduk, Lüksemburg kümemizdeki en kuvvetli ekip demiştik. Futbolda 4-5 maçlık seriler olduğunda bir iki maçı kolay geçtiğiniz üzere çabucak sonrasındaki maçları kolay geçemezsiniz. Oyuncularım bu gerçeğe karşı güzel dayandılar, gururluyum. bir daha gol yemedik ve maçı kazandık. Memnunuz.” sözlerini kullandı. Alman teknik adam, maça forvette başlayan Halil’in performansı hakkında ise “Halil’in performansına gelirsek, Enes’in ağrıları vardı, bu manada atakta fazlaca fazla alternatifimiz yoktu. Salı günü oynayacağımız maçı da düşündük. Serdar ve Halil’in ikisini birden alana sürmek istemedim. Yorgunluk dengeleme konusunu dikkat aldık ve bu türlü devam ettik. Birinci 30 dakikadan daha sonra Orkun’u Halil’in eski durumuna yanlışsız çektik, o noktada biraz daha güzelleşme oldu. Bundan daha sonraki maçlarda da bir daha buna misal denemeler yapabiliriz. Bu cins maçlar bununla birlikte denemeler yapabileceğiniz maçlardır, biz de bunu yaptık. Aşikâr konularda yeni şeyler öğrendik, ben de öğrendim.” değerlendirmesinde bulundu. Stefan Kuntz, “Grupta önderiz, Litvanya ve Lüksemburg’u alanımızda konuk edeceğiz. Artık play-off’ları düşünmeye başlayabilir miyiz?” sorusuna, “Hayır. Kesinlikli o denli play-off düşünme üzere bir durumumuz olmamalı. Şu anda sadece salı günü oynayacağımız maçı düşünmeliyiz. çabucak sonrasında farklı konularda düşünme durumunda olabiliriz.” cevabını verdi. Kuntz, “Form grafiğine göre bundan daha sonra birinci santrforumuz Serdar Dursun olabilir mi?” sorusunu ise “Eğer tek bir oyuncuya tüm niyetinizi bağlarsanız, kendinizi zayıflatmış olursunuz. Üç maçta 12 gol attık, daha ne istiyoruz? Hamle oyuncularımın performansından çok mutluyum. çok âlâ durumdayız. Bir teknik yönetici olarak gol atabilme marifetine sahip oyuncularım ne kadar fazla olursa benim için o kadar düzgün olur.” biçiminde yanıtladı. Alman teknik adam, Lüksemburglu bir gazetecinin penaltı durumuyla ilgili fikirlerini sorması üzerine, “Bizler alışılmış eski futbolcularız, topa elle temas konusundaki kurallar kimi vakit acımasız olabiliyor. Bugünkü hareket kurallar içerisinde yüzde yüz penaltıydı lakin Lüksemburg için şanssız bir andı. Oyuncumuzun kendi kalesine attığı faul niçiniyle sayılmayan durumda, Ferdi’ye bir faul yapıldı, top filelere gitmeden hakem düdüğü çalmıştı.” açıklamasında bulundu. Kuntz, son olarak taraftarların dayanağıyla hakkında ise “Bir teşekkürü de taraftarlarımıza yapmak istiyorum. Nitekim çok uygundular. Zira futbolda deplasmanda oynadığınız bir müsabaka her vakit meskeninizde oynuyormuş üzere olmaz. Bu niçinle kendilerine teşekkür ediyorum. Salı günü İzmir’de görüşürüz.” değerlendirmesinde bulundu. |