Jörg Pilawa, Almanya’daki gıda bankaları için yiyecek topluyor

semaver

New member
sosyal bağlılık

Moderatör Jörg Pilawa gıda bankaları için yiyecek topluyor

23 Eylül 2023, Hamburg: “Deutschland Tafel” elçisi ve moderatörü Jörg Pilawa ve Hamburger Tafel yönetim kurulu üyesi Julia Bauer, Europapassage’da Hamburgerler tarafından bağışlanan yiyecekleri gösteriyor.

© Kaynak: Markus Scholz/dpa

Süpermarketlerde ve gıda üreticilerinde aşırı üretim neredeyse yok. Bunun gıda bankaları açısından dramatik sonuçları var.

Hamburg. Moderatör Jörg Pilawa (58), Almanya’daki gıda bankalarına örnek oldu: Cumartesi günü diğer yardımcılarla birlikte Hamburg’un Europa Passage’ında bağışlanan gıdaları kabul etti. Gıda bankası daha önce alarm vermişti: Yönetim kurulu üyesi Julia Bauer, “Depolarımız boş, rezervlerimiz neredeyse tükendi ve görünürde yeni gıda bağışı yok” dedi. Makarna, pirinç, uzun ömürlü süt gibi uzun ömürlü gıdalara ve her türlü konserveye acil ihtiyaç duyulmaktadır.

Süpermarketler, indirim mağazaları, fırınlar ve gıda üreticileri artık üretimlerini ve siparişlerini o kadar iyi ayarladılar ve azalttılar ki, neredeyse hiçbir fazla üretim ya da yiyecek kalmadı. Sonuç olarak gıda bankaları düşük gelirli insanlara giderek daha az bağış aldı.

Haberler