Gil Ofarim yanıt veriyor: “Sorumluluğu alın”

semaver

New member
Leipzig. Yahudi müzisyen Gil Ofarim'in Leipzig bölge mahkemesindeki Yahudi karşıtlığı davasında yanıt vermesinin üzerinden yaklaşık bir yıl geçti. Şimdi 42 yaşındaki oyuncu, Instagram'da yayınladığı bir videoyla yeniden konuştu. Müzisyen hayranlarına bunun “seni ve hayatımı geri kazanma girişimi” olduğunu söyledi.

Daha sonra okuyun Reklamcılık

Ofarim videosuna “Herkese ve Şalom'a iyi günler” diye başlıyor. “Bu videoyu şimdi kaydetmeyi birkaç kez denedim.” “O kadar kolay değil”. Bu yüzden düşüncelerini yazdı. Ofarim mesajı bir kağıt parçasından okur.

Müzisyen geriye dönüp baktığında, davranışıyla tetiklediği “medyada çok yaygın bir tartışma” vardı. Ofarim, “Bununla birçok insanı hayal kırıklığına uğrattım ve incittim” dedi. Kendisi için biraz zamana ihtiyacı vardı ve iddialarla “uzun ve yoğun bir şekilde” ilgilendi.

Ofarim, Ekim 2021'de yayınladığı bir videoda Leipzig'deki bir otele yönelik antisemitizm iddialarında bulunmuştu. Otel müdürünün, giriş yapabilmek için kendisinden Davut Yıldızı kolyesini çıkarmasını istediğini söyledi. Video, sosyal ağlarda geniş çapta yayıldı ve ülke çapında manşetlere taşındı. Ofarim şikayette bulundu ve otel müdürü de müzisyene hakaret ettiği gerekçesiyle şikayette bulundu. Ofarim sonunda mahkemede itirafta bulundu ve özür diledi.

Gil Ofarim: “Yaptıklarımın sorumluluğunu alıyorum”

Ofarim, yeni yayınlanan videosunda şunları söylüyor: “Yasal olanın ötesinde ve her açıdan, yaptıklarımın sorumluluğunu alıyorum. Pişman olduğum, utandığım ve kefaretini ödediğim şeyler.” Ofarim, bu nokta da dahil olmak üzere, videosunda tekrar tekrar ara veriyor. Geçtiğimiz birkaç ay içinde profesyonel yardım aldığını ve kendi üzerinde çalışmaya başladığını anlatıyor.

Ofarim, “25 kilo daha hafif ve bir damla alkol olmadan, her şeyi çok daha net görüyorsunuz ve kendinize daha yakından bakıyorsunuz, hatta gördükleriniz her zaman hoşunuza gitmese bile” diyor. “Ama gerçek bu.” Güven ve saygıyı yeniden inşa etmek uzun bir yoldur. Artık “seni ve hayatımı geri kazanmaya” çalışmak istiyor. Her insan ikinci bir şansı hak eder.

Ofarim yeniden müziğe odaklanmak istiyor

Bir şeyin üstesinden gelmenin ve iyileşmenin en iyi yolu, sevdiğiniz ve en iyi yaptığınız şeyi yapmaktır. Bu yüzden bugünden itibaren tekrar istikrarlı bir şekilde müziğe odaklanmak istiyor. 42 yaşındaki oyuncu, videosunu “Belki yakında umarım” diye bitiriyor.

Kendisine kesilen 10.000 avroluk para cezasının ödenmesiyle Ofarim'e yönelik hakaret ve asılsız şüphe davaları nihayet bu yılın Ağustos ayında durduruldu. Ofarim ancak son teslim tarihinin uzatılmasından sonra ödeme yaptı.

Bu makale ilk olarak “Sächsische Zeitung”da yayımlandı.