Fırında Kereviz Cipsi (Yalancı Patates Kızartması)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Fırında Kereviz Cipsi (Yalancı Patates Kızartması) Tanımı İçin Gereçler

• 2 adet kereviz
  • 2-3 diş sarımsak ya da var ise 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 silme tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 silme tatlı kaşığı nane
  • 1 silme çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (Konulmazsa 1 yaş üzeri çocuklarda tüketebilir)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı mısır unu nohut unu ya da karabuğday unu (Unsuzda yapılabilir örneğin ben bu kere koymadım)
Fırında Kereviz Cipsi (Yalancı Patates Kızartması) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Kerevizleri yıkadım, kabuklarını soydum. Parmak patates üzere hepsini kestim (Ben halli kesici bıçakla kestim ancak olağan bıçakla da kesebilirsiniz, benimkisi büsbütün oğluma süslü olsun yesin diye????)
  2. Kestikten daha sonra hepsini bir kaba koyun, üzerlerine çeyrek limon sıkıp güzelce karıştırın ki kararmasın. daha sonra üzerine sırayla tüm baharatları ekleyin.
  3. Sevmediğiniz bir baharat varsa koymasanızda olur lakin bilhassa zerdeçal burada şayet olmazsa olmaz. Sarımsağı da ister ezip koyabilirsiniz ya da benim üzere konutta sarımsak tozunuz varsa ondan koyabilirsiniz.
  4. Unu en son ekliyoruz, o da büsbütün size kalmış, bu kez ben epey ivedi yaptım koymadım. Unlu da unsuzda fazlaca hoş oluyor.
  5. Bütün materyalleri koyduktan daha sonra elimizle ya da bir kaşık sayesinde uygunca karıştırıp fırın tepsimize yağlı kağıt serip karışımı güzelce yayıyoruz.
  6. Evvelce ısıtılmış 180 derece alt üst fanlı çalışır fırında 25dk pişiriyoruz. Denetimli pişirin yetmezse bir 5dk daha bekletebilirsiniz. Fansız fırında da alt üst olarak pişirebilirsiniz fakat fanlı da biraz daha çıtır oluyor.
Not: 1 yaş üzeri bebek ve çocuklarınızda tüketebilirler. Fakat alerjik bebek anneleri dikkat etsin dokunabilecek bir baharat var ise eklemeyin, hekiminize da danışabilirsiniz. Birden fazla baharatı koymadan da yapınca bir daha hoş oluyor, ben epey sefer varyasyonlarını oğluma yapıp yedirdim. ???? Şimdiden afiyet ve şifa olsun. ????????????.

Fırında Kereviz Cipsi (Yalancı Patates Kızartması) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı