Eczacıbaşı’ndan 250 milyon euroluk yatırım

muhendisman

Global Mod
Global Mod
Eczacıbaşı Topluluğu’ndan 80. yılında Bozüyük’e yeni yatırım.

Eczacıbaşı Topluluğu bu yıl yapmayı planladığı 250 milyon euroluk yatırımın kıymetli ayağını oluşturan yeni VitrA Karo tesisinin açılışı gerçekleştirdi.

VitrA Karo’nun Bilecik Bozüyük’teki üretim yerleşkesinde hayata geçirilen yeni tesis, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Güç ve Olağan Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in iştirakiyle açıldı.

Eczacıbaşı Holding İdare Heyeti Lideri Bülent Eczacıbaşı da topluluğun 80. yılında global rekabet gücünü artırmak emeliyle her alanda inanç ve istikrarla yatırıma devam ettiklerini söylemiş oldu.

Holdingin 80 yıldır Türkiye’de çağdaş, kaliteli ve sağlıklı hayatın bayrağını taşıdığını lisana getiren Eczacıbaşı, şu ayrıntıları verdi:

“Topluluğumuz bugün 46 kuruluşu ve 39 üretim tesisiyle 120’den çok memleketler arası pazarda faaliyet gösteriyor. 80 yıldır süren bu seyahatte, evvel Türkiye’nin endüstrileşme öyküsünün kıymetli bir modülü olduk, akabinde yarattığımız markalarla Türkiye’nin hudutlarını aşarak, bugün 3 kıtada üretim yapan, 12 bin arkadaşımızın hayat verdiği milletlerarası bir oyuncuya dönüştük. Global rekabette gücümüzü artırmak üzere faaliyet gösterdiğimiz her alanda yatırımlarımızı sürdürüyoruz.”

Yeni yatırım geliyor

Bülent Eczacıbaşı, kısa bir süre içerisinde de seramik sıhhat gereçleri üretimi için bir daha Bozüyük’te beşinci işletmenin yatırımının tamamlanacağını kaydederek, yapı mamüllerinin, topluluğun en büyük faaliyet alanını oluşturduğunu anlattı.

Türkiye’nin toplam seramik sıhhat gereçleri ihracatının yüzde 50’sinden çoksını gerçekleştirdiklerini, AB ülkelerine yapılan ihracatta karo eserleriyle birinci sırada bulunduklarını aktaran Eczacıbaşı, “Banyoda kullanılan tüm eserleri tasarlama yetkinliğine sahibiz. Karo eserlerimizle bu yetkinliği banyo haricindeki alanlara da taşıyoruz. VitrA Karo’da devreye aldığımız yeni tesisimizle kapasitemizi bir adım öteye taşıyoruz.” sözlerini kullandı.