Doğu Almanya’nın hit yıldızı 82 yaşında öldü

semaver

New member
Haftalar süren hastalıktan sonra

GDR’nin Sonnyboy’u: Michael Hansen 82 yaşında öldü

Alman şarkıcı ve müzik yapımcısı Michael Hansen.

© Kaynak: imago/Andreas Weihs

makaleyi dinle • 2 dakika

Doğu Almanya’da bir yıldızdı, başarılarını “Regen in der Nacht” ve “Wer hat sie sien” gibi şarkılarla kutladı: Şimdi pop şarkıcısı Michael Hansen 82 yaşında öldü.

Wandlitz. Pop şarkıcısı Michael Hansen öldü. 82 yaşındaki eşi Petra Kurucz-Schibilsky’nin Pazar günü Alman Basın Ajansına verdiği demeçte, haftalarca hastalıktan sonra Cumartesi günü öldü. Birkaç medya daha önce bu konuda haber yapmıştı. Hansen, GDR eğlencesinin güneşli çocuğu olarak kabul edildi. Güstrower’da doğdu, o ve üç şarkıcısı Nancy, televizyonda ve gösteri sahnelerinde büyük başarıları kutladılar – örneğin “Regen in der Nacht” ve “Wer hat sie sien” şarkılarıyla. Brandenburg’daki Wandlitz’de yaşadı.

Dul eşine göre Hansen, Paskalya’dan sonra Corona’ya yakalandı ve birkaç kez Berlin-Buch’ta hastanede kaldı. “Kocama evde kısmen bakmak zorunda kaldım” dedi. En son Wandlitz’de bir rehabilitasyon kliniğindeydi.

Hansen, namı diğer Schibilsky, erken yaşlardan itibaren kanında müzik vardı. Okul korosunda şarkı söyledi, daha sonra Rostock Üniversitesi’nde makine mühendisliği okudu ve bir grupta çaldı. 2015 yılında 75. doğum günü vesilesiyle “Müzik başta sadece bir hobiydi, mezun olduktan sonra mesleğime devam etmeye karar verdim ve pop şarkıcısı oldum” dedi.

Siyah kıvırcık saçları onun markasıydı.

Hansen’in büyük başarısı 1970’lerde geldi. Şarkı söyleyen üç dansçı ona geldi. Michael Hansen and the Nancy grubu genellikle televizyonda veya sahnelerde görüldü. Hansen 2015’te “Her şeyden önce bir ev ismiydik: şarkı söyledik ve dans ettik” dedi.

Nancy’deki kariyerine 30 Haziran 1990’da para birliğinden bir gün önce son verdi. Bundan sonra sadece müzikal olarak aktif olmadı ve çocuk müzikalleri yazdı. Örneğin Hansen turizmle de uğraşıyordu. Ayrıca uzun yıllar Wittenberge’deki Elbland Festivali’nin onursal başkanlığını yaptı, son olarak da onursal başkan olarak görev yaptı.

Siyah kıvırcık uzun saçları onun alamet-i farikasıydı. 2015 yılında saçlarını boyamayı bıraktı. 75. doğum gününden kısa bir süre önce favorileri ağarmıştı.

Haberler