Cumhurbaşkanı Erdoğan: İşbirliğini artırmak iki ülke için de yararlı

muhendisman

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu biçimde; Ticaret, yatırımlar ve müteahhitlerimizin muvaffakiyetle yürüttükleri projeler manasında da Suudi Arabistan özel pozisyona sahiptir. Son 20 senede müteahhitlerimiz 24 milyar dolara ulaşan projelerdir. Bu yıl haccın ve umrenin başlayacak olmasından memnuniyet duyuyorum.

Diyanet İşleri Başkanlığımız gerekli çalışmaları Suudi makamlarıyla yakın işbirliğini sürdürmektedir. Türkiye-Suudi Arabistan bağlantılarını tüm boyutlarını gözden geçireceğiz. Sıhhat, savunma sanayi, tarım teknolojileri, finans üzere alanlarda işbirliğimizi artırmanın müşterek menfaatimize olduğunu görüyor ve inanıyorum.

Suudi Arabistan’ı maksat alan İHA ve füze akınlarını bir defa daha kınıyorum. Terörün her türlüsüne karşı olduğumuzu, bölgemizdeki ülkelerle teröre karşı işbirliğine verdiğimiz değeri her fırsatta altını çiziyorum.

Bu ziyaretimiz yeni bir periyodun kapılarını aralayacaktır. Ziyaretimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.