Çocuklar, Covid İzolasyonu ve Dayanmayı Öğrenmek

AliDayı

New member
Avustralya Mektubu Avustralya büromuzun haftalık bültenidir. E-posta ile almak için kaydolun.

SYDNEY, Avustralya — Hemen teslim için hızlı antijen testleri satın alıyoruz. Tüm yiyeceklerimizi ön kapıda bırakıyoruz ve her odada maske bulunduruyoruz. Hatta Avustralya’nın uzak karantina kampında geçirdiğim 14 günlük süre boyunca iç mekan egzersiz rejimini yeniden canlandırdım.

Bir virüsün pusuda olan Covid, sonunda bizi buldu. 11 yaşındaki kızımın testi pozitif çıktı geçen Cuma, tam da ikinci Kovid aşısını yaptıracağı gün. Dört kişilik ailemiz, şehrin orta okullarında yayılan bir salgın nedeniyle Sidney’de evde mahsur kalan birçok aileden biri. Bir kez daha, günlük on binlerce vaka artışı görüyoruz.

Suçlanacak biri var mı? Ne kadar büyük bir anlaşma? Ne zaman bu pandemi ne zaman sona erecek?

Bunlar, yine dördümüz, Nisan 2020’ye geri taşınmış gibi otururken ortaya çıkan sorulardan birkaçı – bu sefer izolasyon profesyonelleriyiz. Ne tuhaf bir his, ev tuzağına aşinalık. Bir gece önce giydiklerimizle bu kadar yatmaya alışmamalıyız. Gerçekten saat 2 mi? Bazılarımız ayakkabı giymeyeli bir hafta oldu. Açıkça, daha fazla alanla ya da daha az zamanla, bağırış mesafesinde birlikte yaşasak daha iyi geçinirdik.

Ama bu artık bizim normalimiz ya da en azından bir versiyonu. Günlük hayatın durup kalktığı, şu an için iptal edilen planlar ve yakın gelecek için yapılan geçici planlar – çok 2020’ler. Geçen yüzyılda 20’ler kükreyen her ne yaptıysa, bu sefer iç çekişe dönüştü. Zaman sadece nefes verebilir ve durabilir. Bazen ılık bir banyoda oturmuş, dışarı çıkıp çıkmamaya veya sadece biraz daha sıcak su eklemeye karar vermeye çalışıyormuş gibi hissediyorum. Karım ve ben hayatımızı ikişer yıllık parçalar halinde düşünürdük. Şimdi daha çok 14 gün oldu.

Ona eskisi kadar içerlemiyorum. Önceki kilitlenmeler sırasında, kendi kontrol eksikliğime ve algılanan politika hatalarına daha kızgındım. Şimdi ise Avustralya’nın Covid’e tutunmak için elinden geleni yaptığını hissediyorum. Buradaki virüsten ölüm oranları, Amerika Birleşik Devletleri’ndekilerin yaklaşık on üçte biri. Oz’un çoğu aşılanmış ve güçlendirilmiştir. Geçenlerde iş için Queensland’e uçtuğumda, havaalanındaki ve uçaktaki herkes hala maske takmamızı gerektiren kurallara uyuyordu.

Sadece virüs, peki, hala her zaman olduğu gibi. Bulaşıcı. Can sıkıcı. Her zaman, bir yerde. Ve iki aylık yağmur hepimizi Sidney’de içeride tuttuktan sonra, küçük dikenli protein acımasız bir gözyaşıyla geri döndü.

Bu sefer, Omicron’un aşılarla daha da hafif hale getirilen hafifletilmiş şiddetiyle, daha az korkutucu. Avustralyalılar, Covid’den taşlaşmış olmaktan, çoğunlukla adım adım onu almaya gittiler.

WhatsApp mesajları, okul grubundan okul grubuna, çoğunlukla hafif semptomlar ve hızlı bir iyileşme için iyi dilekleri ileterek, ileri geri dalgalanır. (Bir haftalığına içinden çıkmak istediğiniz bir şey varsa, şimdi kesinlikle Covid’e sahip çıkıp saklanmanın tam zamanı.)

Evimizde, can sıkıntımızı geliştirmeyi ve budamayı öğreniyoruz. İki çocuğumun bana bağırması için matematik problemleri yaratıyorum (“Baba, çok sinir bozucusun!”). Wordle oynuyoruz. “Survivor” veya haberleri izliyoruz ve duygularımızın demokrasi ve Ukrayna için tahminlerle inip çıktığını görüyoruz. Pencerelerimiz ve ekranlarımız aracılığıyla vekaleten yaşıyoruz ve zorunlu tecrit haftamızın başka bir pozitif testle uzatılmamasını umuyoruz.

Ve sanırım o kadar da kötü değil, gerçekten değil. Kızım çok hastalanmadı. Bugün odasını temizledi, bu iyi ve geri kalanımız hassas burunlarımızı soktuğumuz her sürüntüde hala negatif çıkıyor. Geçen gece iki mükemmel kirli martini yaptım.

Elbette, ara vererek yaşıyoruz, ama en azından çok, ÇOK birlikte yaşıyoruz. Ve önümüzdeki birkaç yıl için arada bir böyle olması gerekiyorsa, öyle olsun. Covid, özellikle viral orta yaşı gibi hissettiren bir zamanda, bir evlat sabrı oluşturucudur. Zihnimizi kalınlaştırıyor, hırslarımızı yumuşatıyor, bakışlarımızı daraltıyor ve zaten çaldığı şeylerden – hayatta ve yeri doldurulamaz anlarda – nefret etsem de, çoğumuzun hayatta kalacağını da biliyorum. Bundan kısa bir süre sonra, dayanıklılığın tuhaf anlarını biraz sevgiyle bile hatırlayabiliriz.

“Ne olursa olsun gel” diye yazmıştı Virgil bir keresinde, “bütün kötü talihin tahammülle fethedilmesidir.”

Şimdi işte haftanın hikayeleri.

Avustralya, Yeni Zelanda ve Pasifik Adaları

“Hiçbirimiz Covid’in buraya gelmesini beklemiyorduk” dedi. Marie-Janne Issamatro, merkez, ailesiyle birlikte Yeni Kaledonya’nın başkenti Nouméa’da.

• Pasifik Adaları’nda Covid Bir Zamanlar Kurtuldu, Bir Salgın Eşitsizliği Vurguladı Yeni Kaledonya kaçtı Ancak vakalardaki artış, hastalığın Fransız topraklarının Yerli halkına orantısız bir şekilde zarar vermesiyle olağanüstü hal durumuna yol açtı.

• Avustralya, enfekte kişilerin yakın temasları için karantina gereksinimini kaldırmayı düşünüyor. Ülke, virüsün tüm bulaşmasını önlemeye çalışmaktan en savunmasız olanları korumaya geçiyor. Sağlık bakanı, “Toplumda ileriye dönük olarak kaçınılmaz olarak bir virüs seviyesi olacak” dedi.

• Avustralya Polis Memuru Yerli Gencin Ölümünden Beraat Etti Birçok Avustralya Yerlisi davayı yetkililerin onlarca yıl sonra sorumlu tutulup tutulamayacağına dair bir test olarak görmüştü. suistimaller.

• Yamyam Kurbağalar ‘Hızlı Harekette Evrim’i Ortaya Çıkardı, Çalışma Bulguları Baston kurbağalarını bu kadar zehirli yapan toksin, onların kendi vücutlarını yemelerine neden oluyor daha genç akrabalar, ancak yalnızca kontrol dışı bir haşere haline geldikleri Avustralya’da.

• Avustralya’nın Opal Başkenti Coober Pedy’nin Tuhaf Cazibesi Kasabanın etrafına dağılmış, kendin yap madencilik operasyonları, terk edilmiş film sahneleri ve hem waffle hem de opal servis eden bir kafe.

• Keşke Patates Olsaydı Dünyanın En Büyük Patatesi Olabilirdi Yeni Zelanda’da bir çift, bahçelerinde Doug adını verdikleri dev bir büyüme buldular. ve Guinness Dünya Rekorları’na başvurdu. Sonra bir DNA analizinin sonuçları geldi.

• Avustralya’nın Zeki Kuşları Bu Bilim Deneyini Kabul Etmedi Saksağan, birbirlerinin izleme kayışlarını çıkarmasına yardım ederek zekalarını gösterdiler. bilim adamlarının üzerlerine dikkatlice yerleştirdiği
Around the Times

Mykolaiv’deki sivil havaalanının dışında Ukraynalı gönüllü savaşçılar.

• ‘Hiçbir Şeyden Korkmuyorum’: Kuşatılmış Bir Ukraynalıda Ölüm ve Meydan Okuma Şehir Mykolaiv liman kenti her gün Rus kuvvetleri tarafından bombalanıyor. Cesetler morgda yığılıyor. Ancak sakinleri boyun eğmeyi reddediyor.

• Putin’in Ukrayna’ya Karşı Savaşı Etnisite ve İmparatorlukla İlgilidir Başkan Biden’ın “demokrasilere karşı otokrasiler” çerçevesi, Rusya’da derin kökleri olan bu savaşın daha karanlık kaynağını gözden kaçırıyor tarih ve düşünce.

• Michelle Yeoh’un Kuantum Sıçrayışları Yeni bilimkurgu komedisi için dövüş sanatları yıldızının daha psikolojik bir akrobasi denemesi gerekti.

• Çin, Salgın Büyürken Pfizer Tedavisini Kullanacak Covid’in ilk ortaya çıkmasından bu yana en büyük salgınıyla karşı karşıya olan Çin, tedavi kılavuzlarını antiviral hapları içerecek şekilde revize etti. Pandemi haberlerini takip edin.

• ‘Sad Banger’ın Lezzetli Sefalet’i Keder, kaygı ve özlem şarkılarının vakası – iyimser melodiler ve bulaşıcı korolarla.
Avustralya Mektubu hoşunuza gidiyor mu? Buradan kaydolun veya bir arkadaşınıza iletin.

Avustralya’da daha fazla haber ve tartışma için güne yerel Sabah Brifinginizle başlayın ve Facebook grubumuzda bize katılın.