Çin’den yeni iktisat paketi

muhendisman

Global Mod
Global Mod
Çin’de Başbakan Li Keqiang tarafınca başkanlık edilen Devlet Konseyi’nde ekonomiyi daha istikrarlı hale getirmek maksadıyla mali, finansal tedarik zincirleri, güç, toplumsal yardım, barınma, tüketim ve yatırımlar üzere alanlarda özel tedbirler alınması kararlaştırıldı.

Mali açıdan daha fazla sayıda kesimde vergi indirimine gidilmesi ve toplam vergi indiriminin 140 milyar yuana çıkarılacağı belirtilen haberde toplumsal güvenlik ödemelerinin ertelenmesi de yılsonuna uzatılarak daha şiddetli kesimlere de yayılacak.

Finansal olarak ise küçük ve orta işletmelere ayrılan kredi takviyesi hissesinin da bu yıl iki katına çıkarılmasına karar verildi.

Son periyotta epeyce fazla gündeme gelen tedarik zinciriyle ilgili zahmetleri da çözmek isteyen Çin, üretimin kaldığı yerden devam etmesi ve nakliyelerin problemsiz sürdürülebilmesi için alınan tedbirlerin gözden geçirilerek düzgünleştirme çalışmalarının yapılacağı kaydedildi.

Tüketimi canlandırmak için yolcu araçlarında alınan vergilerde 60 milyar yuana kadar indirim sonucu alınırken barınma taleplerini karşılamak için de kentlere uygun biçimde geliştirilmiş tedbirler devreye alınacak.

Kurul bir dizi güç projesine başlanarak güç güvenliğinin sağlanmasını hedeflerken işsizlere yapılacak toplumsal yardım standartlarında da artan enflasyonun hesaba katılması sonucu aldı.