Chris Hemsworth kendini hastalıklardan korumak istiyor

semaver

New member
Beyin hastalığıyla ilgili endişe

Alzheimer korkusuyla: Chris Hemsworth günlük hayatını alt üst ediyor

Chris Hemsworth kendini Alzheimer’dan korumak istiyor.

© Kaynak: IMAGO/ABACAPRESS

Makaleyi dinle • 2 dakika

Aktörün Alzheimer’a yakalanma riski sekiz ila on kat daha fazla. Bu nedenle “Thor” oyuncusu kendini korumak için elinden gelen her şeyi yapmak istiyor ve günlük hayatını tersine çeviriyor.

Avustralyalı aktör Chris Hemsworth, yeni yaşam tarzı alışkanlıklarıyla ruh sağlığını korumak istiyor. 40 yaşındaki kişilerde Alzheimer riski artıyor. Beyin hastalığına neden olan gen hem annesinden hem de babasından miras kalmıştı. Bu, Disney+ ve National Geographic’in “Limitless” serisi kapsamında gerçekleştirilen araştırmayla da ortaya kondu.

Hemsworth, Men’s Health dergisine, nefes egzersizleri ve meditasyon gibi rutinleri günlük yaşamına dahil ettiğini söyledi. “Eğitim taahhütlerime her zaman çok tutarlı davrandım. Marvel filmlerinin yanı sıra “Thor”da da rol alan Hemsworth, “Fakat son zamanlarda dışarıdan gelen sesler veya uyarılar olmadan kendinize zaman ayırmanın ne kadar önemli olduğunu hissettim” dedi. Yatmadan bir saat önce televizyon izlemeyi bıraktı. Aktör, “Akşamların çoğunu okumak kesinlikle yardımcı oluyor” dedi.

“Limitless” dizisinde Hemsworth, ömrünü uzatmak için neler yapabileceğini öğrenmek istiyordu. Plan aslında kamera önünde kan testlerinin sonuçlarını ona anlatmaktı. Ancak doktor, oyuncuya telefonda Alzheimer’a yakalanma olasılığının sekiz ila on kat daha fazla olduğunu söylemeyi tercih etti.

Hemsworth, “Oldukça şok ediciydi” diye anımsıyor. Yine de serideki sonuçlardan bahsetmekte ısrar etti. “Bu, insanları kendilerine daha iyi bakmaya ve atabileceğiniz adımların olduğunu anlamaya motive ederse, o zaman çok daha iyi.”

Haberler/len