Bushido: Rapçi hoşgörüyü teşvik ediyor

semaver

New member
Berlin. Rapçi Bushido, hoşgörüsüz bir diktatörlük olarak kabul edilen Dubai'deki yeni evinin Almanya'ya göre avantajlarını vurguladı. Dubai'de neyin Almanya'dan daha iyi gittiği sorulduğunda Bushido, Berlin'deki “Tagesspiegel” (Perşembe) gazetesine şu cevabı verdi: “Güvenlik, hizmet, vergiler.” Her ne kadar Berlin'i hâlâ takdir etse de Dubai'de “çok kibar davranışlar” vardı. “Öte yandan Almanya'da her zaman zengin insanların başkaları tarafından göz ardı edildiği hissine kapılıyorum.”

İnsan hakları örgütleri, Dubai'de kadınlara ve eşcinsellere yönelik baskıyı, yabancı işçilerin sömürülmesini ve diğer birçok baskıyı eleştiriyor.

Müzikten servet kazanan ve mart ayından itibaren yine Almanya'da birkaç konser verecek olan Bushido, “Tagesspiegel” röportajına şöyle devam etti: “Dubai'de yabancılara yabancı muamelesi yapılmıyor, bunu çok hoş buluyorum. Siz Alman patatesi, Fransız bageti ya da Hint körisi değilsiniz. Her millet ve din kabul edilir. Kurallara uyan herkesi bekliyoruz” dedi.

Hoşgörü en önemli şeydir

Ukrayna savaşı, Gazze savaşı gibi olumsuz konular medyada ve çocuklarının okullarında Almanya'daki kadar yer almıyor. “Eğer istemezsen hiçbir şey elde edemezsin. Elbette sorunlar ortadan kalkmadı. Yine de burada kendinizi tamamen buna kaptırmama fırsatınız var” dedi Bushido. “Çocuklarımın okulunda bu çatışmaları dışarıda bırakma çabası var. Bunu çok rahatlatıcı buluyorum.” Aynı zamanda çocukların okulda Arapça öğrenmesi ve İslami dersler alması gerekiyor.

Demokrasi Radarı

Almanya'da demokrasinin durumu nedir? Haberler ekibimiz bunu her Salı bu haber bülteninde araştırıyor.

Dinler arasında neredeyse hiç çatışma yoktur. “Burada Noel'in yanı sıra Ramazan ve Budist bayramlarını da kutluyoruz. Yahudiler kendilerini açıkça Yahudi olarak gösteriyorlar. Yarmulke, sakallı, bukleli. İnsanlar onlara bakmıyor, hakarete uğramıyorlar.” Rapçi, genel olarak hoşgörünün en önemli şey olduğunu vurguladı: “Birbirimizle yaşamayı öğrenmeliyiz. Neye inandığımız, neye benzediğimiz ve kutuya kiminle girdiğimiz önemli değil. Başka erkeklerle sikişen, swinger kulübünde takılan ya da Berghain Laboratuvarı'ndaki tuvaletleri yalayan bir adam olman umurumda değil.

“Metnin satırlarını sansürlemiyorum”

Bushido, Almanya ziyaretleri sırasında hâlâ polis koruması altında olsa da polise hakaret eden eski şarkılardan vazgeçmek istemiyor. “Birbirimizle baş etmenin iyi bir yolunu bulduk. “Metnin hiçbir satırını sansürlemiyorum” dedi, “Sebepsiz Stres” şarkısını neden “Polisi sikiyorum, LKA, BKA” sözüyle söylemeye devam ettiği sorulduğunda. “Birbirimizi uzun yıllardır tanıyoruz ve birbirimizle profesyonel bir ilişkimiz var: biri müzik, diğeri ise özel bir kişi olarak benim.” Ancak Bushido, yeni yazılarında bu tür hakaretlerden kaçındığını söyledi. “Yine de turum için çalma listesine göz atarken biraz gülümsedim. Polis hakkında bu kadar sık rap yapmam çok komik.”

“Tagesspiegel”e göre röportaj Bushido'nun eski menajeri hakkındaki karardan önce gerçekleşti. Berlin bölge mahkemesi, Arap kökenli bir klanın başı olarak kabul edilen eski iş ortağını Pazartesi günü kilit noktalarda beraat ettirdi. Bushido eski yöneticiyi şantaj ve şiddet uygulamakla suçlamıştı.

Haberler