Bu resmi EM şarkısı – şarkıcı Leony için “büyük bir anlaşma”

semaver

New member
Şarkıcı Leony için “büyük bir anlaşma”

“Fire” Almanya'daki Avrupa Futbol Şampiyonası'nın resmi şarkısıdır.

Leony, YouTube Müzik ödül töreninde – Almanya'da 2023 Yılın Müzisyeni.

Kaynak: Jörg Carstensen/dpa

Makaleyi dinle • 2 dakika

Almanya'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'nın resmi şarkısı çıktı: “Fire”da Alman şarkıcı Leony de yer alıyor. Önce eleştiri ve nefretle mücadele etmek zorunda kaldı.

Münih. “Ateş”, Cuma gecesi yayınlanan Avrupa Futbol Şampiyonası için resmi UEFA şarkısının adıdır. İtalyan dans üçlüsü Meduza'nın elektronik tonlu bir pop şarkısı. Şarkı ABD'li grup OneRepublic (“Apologize”) ve Alman şarkıcı Leony (“Remedy”) tarafından seslendiriliyor.

Devamını oku sonra Reklamcılık

Yukarı Pfalz'da (Bavyera) Leonie Burger olarak doğan müzisyen, Alman Basın Ajansı'na şunları söyledi: “Talep benim için çok büyük bir olaydı, tabii ki futbol delisi bir aileden geldiğim için.” Kardeşi Korbinian şu anda Saksonya üçüncü lig kulübü FC Erzgebirge Aue'de oynuyor. “Ben aslında futbol sahalarının kenarlarında büyüdüm. Kardeşlerim de dahil olmak üzere ailem elbette benimle inanılmaz derecede gurur duyuyor” diye ekledi 26 yaşındaki oyuncu.

Taraftarlar gol marşı olarak 80'lerin hitini istedi

Yaz aylarında ev sahibi olduğumuz Avrupa Şampiyonası'nda stadyumda atılan gollerden sonra da “Ateş” oynanacak. Bazı taraftarlar bundan rahatsız oldu çünkü Peter Schilling'in “Binbaşı Tom” şarkısını Almanya'nın gol marşı olarak tercih ettiler. “Gol marşının Almanya'ya ait olabileceğini anlıyorum ancak bu benim kararım değil. Resmi marşın İngilizce söylenmesi son derece normaldir. Bu yüzden tartışmayı biraz zor buluyorum” diye açıkladı Leony.

Mart ayındaki duyurunun ardından şarkıcı, sosyal medyada nefret dolu yorumlar yaptı. Bazı Alman hayranların kendilerini bu duruma kaptırmaları çok yazık. “İnsanların bir şarkıya ve bana karşı nasıl bu kadar nefret besleyebildiklerini anlamıyorum. Ama bu beni artık ürkütüyor çünkü Avrupa Şampiyonasını gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum ve şarkıda bu kadar harika sanatçılarla çalışabildiğim için onur duyuyorum.”

Leony, 2014 yılında grubuyla birlikte “Rising Star” adlı canlı yayın programına katıldı. Yukarı Pfalz'ın Cham şehrinde doğan şarkıcı, 2021'deki ilk büyük başarısını “Faded Love” ve bir yıl sonra “Remedy” ile kutladı. Geçen yıl Leony, “Deutschland sucht den Superstar” filminin oyuncu seçimi jürisinde jüri üyesi olarak yer aldı.

Haberler