“Bu lanet bir hız treni!”

semaver

New member
“Almanya’nın Sesi”nin 13. sezonunda uluslararası bir yetenek sunuyor (21 Eylül, 20:15, Perşembe ProSieben’de ve Cuma günleri SAT.1’de): Ronan Keating, 3 Mart 1977’de Dublin’de doğdu ve dünya çapında tanındı. “Life Is A Rollercoaster” (2000) gibi hit parçalarla ve “Notting Hill” filminin müzikleri için “When You Say Nothing At All” (1999) kapak versiyonuyla milenyumun dönüşü. Şimdi 46 yaşında olan İrlandalı, rapçi Shirin David, Tokio Hotel’deki kardeşler Bill ve Tom Kaulitz ve şarkıcı Giovanni Zarrella ile birlikte beş kırmızı jüri sandalyesinden birinde oturuyor.

Bu, beş çocuk babası ve yeni büyükbabanın jüride yer aldığı ilk sefer değil: 2016’da “The Voice Australia” programında kırmızı zilde oturuyordu. Son olarak “The Voice Kids UK”de (2022 – 2023) koçluk yaptı. Eski Boyzone şarkıcısı, röportajda kör seçmelerde kendisi için neyin önemli olduğunu, iyi bir koçun hangi niteliklere sahip olması gerektiğini ve Shirin David’e ne gibi dersler verdiğini anlatıyor.

Torununuz için gecikmiş tebrikler! 46 yaşında dede olmak nasıl bir duygu?

Ah teşekkürler! Çok iyi hissettiriyor. Yüzüme bak, ak sakalım! (gülüyor) Ama ben “Baba” unvanını tercih ediyorum. “Büyükbaba” çok yaşlı geliyor. Benim için “büyük” hiçbir şey yok.

“The Voice”ta deneyimlisiniz: Zaten “The Voice Australia” ve “The Voice Kids UK” programlarında yer aldınız. Diziyi sizin için bu kadar çekici kılan ne?

Sektörün bu kadar değiştiği günümüz dünyasında biz de ön plandayız. Plak şirketlerinin artık yeni yetenekler bulmak için gece kulüplerine giden temsilcileri yok. Artık bu görevi üstlenmek onun için bir ayrıcalık. Bugünlerde kesinlikle daha zor olan yeteneği keşfetmeye çalışıyoruz. Sosyal medya ve benzeri şeyler yüzünden genç müzisyenlerin ilerlemesi çok daha zor: çok fazla içerik var! İşleri daraltıyoruz ve bireyin ne kadar iyi olduğunu gösteriyoruz.

“Duyguları seviyorum”

Farklı ülkelerdeki müzik endüstrisi arasında ne gibi farklılıklar görüyorsunuz?

Eh, pek bir fark yok. Her ülkede, başka yerlere göre daha popüler olan belirli türler vardır. Almanya’daki Schlager buna bir örnek; dünyanın başka hiçbir yerinde yok. Alman müzik sahnesindeki farklı türler hakkında çok şey öğrendim. Shirin David sayesinde Alman rap sahnesini daha iyi anlıyorum. Şirin’le tanışmak inanılmazdı. O harika bir kadın ve onunla vakit geçirmekten gerçekten keyif aldım. Yeteneklerim için Alman rock sahnesinin derinliklerine dalmam gerekiyordu ve bu da çok eğlenceliydi!

Perde arkasında diğer antrenörlerle ilişkileriniz nasıl?

Harika! Onları seviyorum ve onlarla çalışmayı seviyorum! Onlar harika bir grup insan! Onun yeteneğini, kalbini seviyorum. Sahne arkasında bir aile olarak birlikte büyüdük. Ses çok olumlu, canlandırıcı ve cesaret verici bir alandır. Başka programlara da katıldım ama “Almanya’nın Sesi” benim favorim. Çok güzel anlarımız oldu. Savaşlar şimdiye kadar gördüğüm en heyecan verici savaşlardı. Cidden, ne olacağını görene kadar bekleyin! Sonuç iki kez gerçekten tahmin edilemezdi. Ve çok fazla gözyaşı var! Yetenekle birlikte, aynı zamanda koçlarla da. Ve onu seviyorum! Beş çocuğum var ve duyguları seviyorum. Bu harika!

“Büyük zorlukları seviyorum”

Almanca konuşmuyorsun. Neden hâlâ bir Alman cast şovunda yer alıyorsunuz?

Bunun büyük bir meydan okuma olacağını biliyordum ve büyük zorlukları seviyorum! Şu anda Almanca öğreniyorum. Kullandığım birkaç ifadeyi zaten biliyorum. Temel bilgileri biliyorum, örneğin “nasılsın?” veya “adın ne?” Kendi oluşturduğum birkaç cümle var, bunlar genellikle Almanca ve İngilizce karışımı. Bir çevirmenim var. Bu olup biten her şeyi anlamamı sağlıyor. Ama en önemlisi yetenek. Adaylar ister Almanca, ister İngilizce, ister Türkçe, ister başka dilde şarkı söylesin… Yeteneği anlıyorum!

Şu ana kadar Almanca öğrendiğiniz en sevdiğiniz kelime veya ifade hangisi?

Zamana karar ver!

Lütfen?

Zamana karar ver! Karar vakti!

Ah, karar zamanını kastediyorsun! Bir yeteneğin oyunuzu alabilmesi için ne yapması gerekiyor?

Çok çalışabilmelisin. Bu çok önemli. Dünyanın en güzel sesine sahip olabilirsiniz ama eğer usta değilseniz ve çok çalışmazsanız geride kalırsınız. Sonra sonsuza kadar yatak odanızda oturup şarkı kaydedeceksiniz ama bundan asla geçiminizi sağlayamayacaksınız. İş o kadar zahmetli ve bir o kadar da yorucu. Bunu takdir etmeli ve alçakgönüllü olmalısınız. Bunlar benim tüm yeteneklerime aşıladığım değerler.

Peki kör seçmelerde yalnızca sesi duyduğunuzda bu karakter özelliklerini nasıl tanıyacaksınız?

Kararımı sese göre veriyorum ve bir sonraki tur için onlarla birlikte bu özellikler üzerinde çalışıyorum. Mesele şu ki, savaşlarda takımın yarısını kaybedersiniz. Yani kör seçmelerde 18 yetenekten oluşan bir ekip kuruyorsunuz ve sonra bu sayıyı dokuza indirmeniz gerekiyor.

“Kendi kendime şunu düşündüm: ‘Bu riskli ve cesur bir davranış’

Diyelim ki bir yetenek eski şarkılarınızdan birini söylüyor, örneğin “When You Say Nothing At All”. Bu senin vızıldaman için bir sebep olabilir mi?

Yeteneklerin kült bir şarkı söylemesinin büyük bir risk olacağını düşünüyorum. “Through the Musoon” şarkısını söyleyen yeteneklerimiz var. Bu harika bir andı. Kendi kendime “Bu riskli ve cesurca!” diye düşündüm. Ama nasıl sonuçlandığını size anlatmayacağım.

Sokaklarda sık sık eski şarkılarınız soruluyor mu?

Bazen. Şirin’in şarkılarımın çok azını bildiği izlenimini edindim. Ve ona ders vermek çok eğlenceliydi. Bu şarkılar için çok minnettarım. Eğer eski şarkılar olmasaydı bugün burada olmazdım. Bu yüzden insanların eski şarkılarıma yeni şarkılarımdan daha fazla tepki vermesi kötü bir şey değil.

Yayın Ekibi

Netflix & Co. için en iyi dizi ve film ipuçları – her ay yenileniyor.

Bir antrenörü iyi yapan şey nedir?

Boyzone’la bir cast şovu sayesinde tanıştınız. Bunu diğer antrenörlere göre bir avantaj olarak görüyor musunuz?

Hiçbir cast programında yer almadım. Seçmelere gittim ama filme alınmadı. Bu 1993’teydi. Çok uzun zaman önceydi… 30 yıl – kahretsin! Ama hayır, bunu bir avantaj olarak görmüyorum. Bu deneyimi hatırlamıyorum bile! Başka bir hayatmış gibi geliyor. 16 yaşındaydım ve çocuktum!

Bir antrenörü iyi yapan şey nedir?

Dürüst olmak zorunda! Dürüstlük en önemlisidir. Yeteneklerini sıcak hava ve saçmalıklarla kandıran koçlar var. Bu çok tehlikeli! Bu yüzden her zaman adil ve dürüst olmalısınız. Birini eve gönderdiğinizde ona nedenini anlatmalısınız.

Neden yeni sezonun en iyi teknik direktörüsün?

Sanırım en dürüst benim! Ben aynı zamanda muhtemelen en katıyım ve en talepkârım.

“Ne kadar zor olduğunu anlamalı ve sen de istemelisin”

Hangi antrenör sizin için en tehlikeli olabilir?

Hımm (düşünüyor). Bence Şirin’in ekibinde çok tehlikeli yetenekler var. Doğru hamleleri yaparsa kazanabilir.

İyi bir kaybeden misin? Yenilgiyle nasıl başa çıkıyorsunuz?

Evet! Çok şey kaybettim! Tavsiyem kırmızı şarap! (gülüyor) Unutmanıza yardımcı olur. Sadece şaka yapıyorum!

Genç müzisyenlere ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?

Çok çalış! Bunun ne kadar zor olduğunu anlamalı ve siz de istemelisiniz! Bunu tüm kalbinle istemelisin! İniş ve çıkışlara hazırlıklı olun! Demek istediğim, bu lanet bir hız treni!

Haberler/Teleschau