“Ben buna bıkma faktörü diyorum”

semaver

New member
Sağcı popülistler için anket yüksek

AfD’nin başarısı üzerine Harald Schmidt: “Ben buna burun dolu faktörü diyorum”

Şovmen Harald Schmidt bir röportajda AfD’nin başarısından bahsetti. Schmidt, “Frankfurter Allgemeine Zeitung” (FAZ) gazetesinde “Ben buna burunla dolu faktör diyorum” dedi.

© Kaynak: Georg Hochmuth/APA/dpa

makaleyi dinle • 2 dakika

AfD yüksekten uçuyor. Mevcut anketlere göre, beş Almandan biri bir sonraki federal seçimde sağcı popülist partiye oy verecek. Şovmen Harald Schmidt bu eğilimden korkmuyor: “Göç konusu netleştiğinde AfD birçokları için çekiciliğini kaybedecek” öngörüsünde bulunuyor.

Şovmen Harald Schmidt bir röportajda AfD’nin başarısından bahsetti. Schmidt, “Frankfurter Allgemeine Zeitung” (FAZ) gazetesinde “Ben buna burunla dolu faktör diyorum” dedi. Siyasette duygular gerçeklerdir. Kimse bir parti manifestosunu okumaz, diye devam etti Schmidt. “Ve ikinci bölümde AfD ortaya çıkmadan artık kararlılık yok. Yani: Dışarısı 35 derece ve AfD yüzde 20.”

AfD ile bir hükümet koalisyonuna karşı oy kullanma hakkı olanların yüzde 73’ü

İyi anket rakamlarına rağmen, dört Alman’dan üçü sağcı partinin bir koalisyonda iktidara gelmesine karşı.

© Kaynak: dpa

Ancak Harald Schmidt, sağcı partinin son dönemdeki başarılarından korkmuyor. Schmidt’in “FAZ”da aktardığına göre, Almanya muhtemelen Avrupa’daki tüm ülkelerle aynı sağcı yüzdeye sahip. Aktör, “Göç konusu, nüfusun büyük bir bölümü için anlaşılır bir şekilde açıklığa kavuşturulursa, AfD de birçokları için çekiciliğini kaybedecek” dedi. “Alman parlamentosunda yüzde 80’lik bir orta sınıf çoğunluğa sahibiz ve buna AfD’nin bazı kısımlarını da dahil ediyorum.”

AfD şu anda en güçlü ikinci güç

AfD şu anda yüksekten uçuyor. Mevcut anketlere göre, kısmen sağcı aşırılık yanlısı parti, bir sonraki federal seçimlerde en güçlü ikinci güç olacak. ARD “Almanya trendinde” parti son zamanlarda yüzde 2 puan iyileşti ve yüzde 20 civarındaydı. Bu, “Almanya trendi”nde AfD için şimdiye kadar ölçülen en yüksek değer.

Birlik yüzde 28’e (-1) hafifçe geriledi, ancak yine de en güçlü güç olacaktı. SPD, geçtiğimiz hafta yüzde 18 ile “Almanya trendi”nde kaldı. Yeşiller bir puan kaybetti ve en son yüzde 14’e geldi – Eylül 2018’den bu yana “Almanya eğilimi”ndeki en zayıf sonuç. FDP en son anketlerde yüzde 7’de kaldı. Sol yüzde 4’te değişmedi.

Haberler/hidr