Avustralyalı Öğretmen Dünyanın En Güçlü Kadını Olmak İçin Savaşıyor

AliDayı

New member
Avustralya Mektubu Avustralya büromuzun haftalık bültenidir. Üye olmak e-posta ile almak için. Bu haftanın sayısı Sidney’de serbest çalışan bir muhabir olan Manan Luthra tarafından yazıldı.

Sıradan bir gözlemciye göre Elly Smith’in bir hayatı var gibi görünüyor. Sidney’in kuzeybatısındaki Baulkham Hills Kuzey Devlet Okulu’nda müdür yardımcısı ve aynı zamanda tarih ve coğrafya dersleri de veriyor. Ted adında bir oyuncak fino köpeği ve Lucy adında bir Maltalı Shih Tzu olan iki köpeğine düşkün. Sağlık ve zindelik konusunda tutkulu ve Instagram’da oldukça aktif, 1.300 takipçisi ile sık sık etkileşim kuruyor.

Ve Cuma’dan Pazar’a dünyanın en güçlü kadını olmaya çalışacak.

Bayan Smith, öğretmen olmasının yanı sıra önemli bir sporcudur. Katılımcıların halterden arabalara ve uçaklara kadar her şeyi kaldırmaya, tutmaya, çekmeye veya taşımaya çalıştığı, güçlü adam adı verilen bir sporda yarışıyor. Hareket egzersizlerini ve güçlendirmeyi birleştiren bu güç becerileri, sporcuları test etmek için zorluk, karmaşıklık ve ağırlıkta artış sağlar ve bir kazananı belirlemek için puan tabanlı bir sistem kullanan yarışmalarla.

Fla., Daytona Beach’te Kasım ayında yapılacak bir yarışmada, Bayan Smith, Dünyanın En Güçlü Kadını unvanı için yarışacak. Strongman’in önde gelen etkinlik organizatörlerinden biri olan Train Strongman tarafından verilen bu ödül, güçlü adam sporcularını tanımlayan kadın sporcular için en yüksek onurdur. Kazanmak için yarışmacıların 218 kilogramlık deadlift kaldırma, 125 kilogramlık bir kum torbası kaldırma ve 317 kilogramlık bir arabayı 50 fit taşıma gibi hareketleri başarıyla gerçekleştirmeleri gerekecek. Bayan Smith için, yarışmak için bir davet almak bile sürpriz oldu.

“Kendime her zaman 2023’te elemelere katılacağımı, henüz yeterince güçlü olmadığımı söyledim” dedi. “Temmuz ayında zaten bir çatlak vardı. Hazırlık yok, Mart ayından beri düzenli bir deadlift yapmamıştım, vücut ağırlığım 10 kilogram daha hafifti ama aslında her zamankinden daha güçlüydüm.”

Avustralya’da, güçlü adam sporu belirli bir alanı kaplar. Avustralya’da sporla ilgili bilgileri toplayan bir hükümet kuruluşu olan Clearinghouse for Sport’un bununla ilgili bir verisi yok. Müsabakaların çoğu, çoğunlukla diğer güçlü adam sporcuları, endüstri profesyonelleri ve kuvvet sporlarına yeni başlayan insanlardan oluşan izleyicilerle birlikte, güç sporlarına odaklanan bir avuç spor salonunda gerçekleşir. Kazananlar için para ödülü, eğer varsa, nadirdir ve Avustralyalı sporcuların uluslararası profili artsa da, Amerikalı veya Avrupalı güçlü adamlara karşı sürekli olarak rekabet etmek için hala yeterli değildir.

Dünyanın En Güçlü Kadını’na katılmadan önce, Bayan Smith üç yıldır güçlü adam turnuvalarına katılıyordu. Bu yılın Mart ayında Avustralya’nın En Güçlü Kadın yarışmasında beşinci oldu; Haziran ayında New South Wales eşdeğerinde ikinci oldu. Ancak son zamanlarda, odak noktası Florida oldu.

“Şu anda haftada dört gün, günde üç saat antrenman yapıyorum” dedi.

“Her hafta yemeğe yaklaşık 250 dolar harcıyorum” diye ekledi. “Yüksek proteinli bir diyet yapıyorum, bu yüzden çok fazla yumurta, çok fazla biftek. Demir seviyelerim düşüktü, bu yüzden beslenme uzmanım bana dana eti verdi, ki bu aslında oldukça lezzetli.”

Güçlü adamdaki sınırlı para ödülü, Bayan Smith’in – mütevazı öğretmeninin maaşı göz önüne alındığında – maliyetlerini sübvanse etmek için sponsorluklara güvendiği anlamına gelir. Yardımcı olmalarına rağmen, her şeyi kapsamazlar. Yine de, onu rekabette tutan topluluğun dostluğudur.

“Güçlü adamı oluşturan insanlar inanılmaz” dedi. “Karşılaştığın insanların seni neşelendirmesine, adını haykırmasına, bir şey unuttuysan sana yardım etmesine sahip olacağın başka bir spor düşünemiyorum.”

Bu kültür, endüstrinin mevcut izleyicilerini koruma ve yeni gelenleri getirme şeklidir. Sidney’deki Adonis Athletics spor salonu franchise’ının genel müdürü Manning Jeffrey, yerel halkın “deneme isteyen herkes için kırmızı halıyı sereceğini söylüyor. ”

Australia’s Strongest adlı şirketi Avustralya’da güçlü adam yarışmaları düzenleyen Mason Dannatt, turnuvaları rahat işler olarak nitelendirdi.

“Eğlenceli yarışmalar” dedi. “Elinde bira olan insanlar var, izlemesi güzel, kimse kendini fazla ciddiye almıyor. Bütün bunlar gerçekten kapsayıcı bir topluluk yaratıyor.”

Anekdot olarak, spor Avustralya’da büyüyor gibi görünüyor. 2022’de Bay Dannatt’ın şirketi 22 güçlü adam yarışması düzenledi; 2023’te, orta sıklet sporcular, genç güçlü erkekler ve kadınlar ve tüm yeteneklere sahip sporcular için yeni bir dizi yarışma da dahil olmak üzere 24 koşu yapıyor. Ayrıca, abonelerin 2022 Avustralya’nın En Güçlü Erkek ve Kadın yarışmalarını izleyebileceği akış şirketi Kayo Sports ile bir anlaşma imzaladı.

Bayan Smith, “son zamanlarda bir acemi yarışmada 40 yarışmacı vardı; sporumuz için çok büyük.” 2019’da giden 11’den 13 Avustralyalı yarışmacıyla birlikte Florida’ya gidecek.

Spor salonu Sidney’in Paddington, Castle Hill ve Campbelltown banliyölerinde bayileri olan Bay Jeffrey, daha fazla acemi getirmeye çalışıyor. Bay Dannatt, son zamanlardaki popüler yarışmaların daha fazla fon ve sponsor çektiğini, ancak yine de daha fazlasının yapılabileceğini söyledi. Şu anda Ocak ayında Victoria, Castlemaine’de düzenlenen Avustralya’nın En Güçlü Uluslararası yarışmasını düzenlemekle meşgul.

Bayan Smith için, dolu bir yarışma programı, bir süre ara vermeyeceği anlamına gelir. Ancak bu yarışmalardan önce, hayatında katılması gereken bir kısım vardır.

“Florida’dan sonra” dedi, “Temelde doğrudan işe dönüyorum ve yaklaşık 130 okul karnesini düzeltiyorum.”

Şimdi haftanın hikayeleri burada.

Avustralya ve Yeni Zelanda

Araştırmacılar, iki yılı aşkın bir süredir Avustralya’nın güneydoğusunda barajlı beş nehirde ve barajsız dört nehirde ornitorenk popülasyonlarını incelediler ve DNA’larını incelemek için 274 kişiden kan örnekleri topladılar. Kredi… New York Times için David Maurice Smith

• Platypuses Lanetlenmiş, Doğuştan Bir Gelecekle Yüzleşiyor .Bilim adamları, ornitorenklerin yaşadığı nehirleri durdurmanın garip hayvanların göç modellerini kısıtladığını ve akrabalı çiftleşmeye neden olduğunu söylüyor.

• Bazen Bu Ahtapot O Kadar Delirir ki Bir Şey Fırlatmak İstiyor .Bir araştırma, kasvetli ahtapotun – gerçek adının – kendi türlerinin diğer üyelerine bir şeyler fırlatan küçük bir hayvan kulübünde olduğunu buluyor.

• Okyanus Yenmiş Adalar, Yangın Yaralı Ormanlar: Resimlerle Değişen Dünyamız .Tek bir görüntü kriz içindeki bir iklimin hikayesini anlatmıyor ama fotoğrafçılarımız, küresel seyahatlerinden kapsamı ve yıkımı ima eden ansiklopedi değerinde fotoğraflarla geri döndüler.
Zamanın Etrafında

Bir sanatçının, atmosfere saatte 18.000 milden fazla ve 3.000 Fahrenheit derecenin üzerindeki sıcaklıklarda hayatta kalmak için tasarlanmış LOFTID konsepti. Kredi… NASA

• NASA, Mars’ı Düşünerek Şişirilebilir Bir Uçan Daire Başlattı .LOFTID misyonu, insanları Mars’a yerleştirmek için kullanılabilecek yörüngeden dönüşün aşırı ısısı boyunca uzay aracına rehberlik etmek için yeni bir yaklaşımı test etti.

• ABD Ara Sınavları Canlı Güncellemeleri: Yetkililer Çok Yakın Olan Yarışlarda Kalan Oyları Hesapladı .Önümüzdeki ay ikinci tura çıkacak olan Arizona, Nevada ve Georgia’da üç Senato yarışı henüz yapılmadı.

• ‘Bu Adam Bu Bebeği Evlat Edinmeye Hakkı Olduğunu Nasıl Düşündü?’ Ordu Korucuları ailesini öldürdü. Onu Amerika’da bir denizci yetiştiriyor. Ancak Afgan ailesi, onun sahte iddialarla alındığını söylüyor.

• Ya Aniden 2 Milyar Dolar Kazanırsanız?Rekor kıran bir Powerball ile heyecan doruğa çıkarken, TikTok yaratıcıları finansal tavsiyeler sunarak para kazandı.
Avustralya Mektubundan hoşlanıyor musunuz? Buradan kaydolun veya bir arkadaşınıza iletin.

Daha fazla Avustralya kapsamı ve tartışma için güne yerel Sabah Brifinginizle başlayın ve Facebook grubumuzda bize katılın.