Aktör Merlin Rose Berlin'deki değişimden endişeli

semaver

New member
Soylulaştırma eleştirisi

Aktör Merlin Rose Berlin'deki değişimden endişeli

Aktör Merlin Rose bir fotoğraf görüşmesinde.

© Kaynak: Carsten Koall/dpa

Makaleyi dinle • 2 dakika

Aktör Merlin Rose çocukluğundan beri Berlin'de yaşıyor. Büyük şehirdeki değişimleri ilk elden yaşadı. Soylulaştırma konusunu eleştiriyor: “Hala orada olan her küçük plak dükkanından, her mahalle barından veya her küçük perakende mağazasından mutluyum.”

Berlin. Aktör Merlin Rose (30), çocukluğundan beri Berlin'de yaşıyor ve başkentteki değişimlerden endişe duyuyor. “Elbette şehir Corona yüzünden değişti. Ama bunun sadece Corona yüzünden olduğunu söyleyemem. 30 yaşındaki (“Das Boot”) Berlin'deki Alman Basın Ajansı'na “Bu çok önceden başlayan bir süreç” dedi. “Korona kesinlikle yoğunlaştı ve her şeyi kaynama noktasına getirdi.”

“O küçük plak dükkanları bir şekilde kayboluyor, bir şekilde şurada burada, köşedeki barın kapattığı güzel mahalle barı. Ve tabii ki bu çok yazık” dedi. Bu hafta Das Erste'deki altı bölümlük “House of Glass” filminde rol alan aktör, “para kazanmak isteyen bir avuç insan tarafından” yüklü miktarda para yatırıldığını söyledi. Dizi ARD medya kitaplığındadır. “Hâlâ orada olan her küçük plak dükkanından, her mahalle pubından veya her küçük perakende satış mağazasından mutluyum.”

Rose: “Benim mahallem” onun kalbine yakın

“Wedding'de büyüdüm ve hiç taşınmadım. Ben de istemiyorum çünkü mahallem benim için çok önemli.” Rose, gençliğinde soylulaştırma konusuyla ilk temasını hatırlıyor: “Bu konuyla ilk kez bu şekilde yüzleştiğimde, Mauerpark'ın geliştirilmesi gerekiyordu. . Rose, “O zamanlar gerçekten çok hoşuma gitmişti ve Mauerpark'ın gelişimine ve soylulaştırmaya karşı yapılan birçok gösteride çok zaman harcadım” dedi. “Şehrin, burada yaşayan ve bu şehrin tadını bir şekilde çıkarmak isteyen biz insanlardan çok, yatırımcılar için giderek daha fazla sermaye haline geldiğini hissettim.”

1993 doğumlu oyuncu, 1990'lı yılların Prenzlauer Berg bölgesindeki efsanevi sahne yıllarının yalnızca “son erişimlerini” yaşadığını söyledi.

Haberler