Açılışa çok sayıda ünlü geldi

semaver

New member
Viyana. Önce Avusturya Federal Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen ile locasında küçük bir sohbet için, ardından da sunucu Richard “Mörtel” Lugner ile dans etmek için doğrudan Devlet Operası sahnesine. Priscilla Presley için Viyana Opera Balosuna katılmak, uzak bir dünyayla temas kurmak anlamına geliyordu. “Burası çok güzel, bir şekilde çok duygusal. Los Angeles'ta kesinlikle buna benzer bir şeyimiz yok” dedi rock'n'roll efsanesi Elvis'in dul eşi ORF'de. Akşamın sonunda 78 yaşındaki sanatçı, fotoğrafçıların fenerleri altında Sinatra'nın her daim yeşil kalan “Gecedeki Yabancılar”ına doğru Lugner'la birlikte birkaç yavaş tur attı. 91 yaşındaki Lugner kulaktan kulağa gülümsüyordu.

Devlet Operası'nda Opera Balosu kostümlü provası kapsamında bale gösterisi

Devlet Operası'nda Opera Balosu kostümlü provası kapsamında bale gösterisi

© Kaynak: Helmut Fohringer/APA/dpa

Krizdeki bir dünyada 66. Viyana Opera Balosu bir kez daha sinyalini verdi: Hala geleneksel ve şenlikli bir kutlama var, zenginlerin, güzellerin ve kendilerini öyle görenlerin kutlamaları var ve buna karşı yalnızca Komünist Gençlik'ten birkaç gösterici var. Kapıların önünde barışçıl protestolar yapılıyor. “Bu topun var olması çok güzel, özellikle de bu zor zamanlarda. Güzeli çoğaltmak için güzele odaklanmalısınız,” dedi moda tasarımcısı ve Opera Balosu müdavimi Harald Glööckler televizyonda. “Soru her zaman şudur: Hala Opera Balosuna ihtiyacımız var mı? Evet elbette ihtiyacın var çünkü güzel şeylere ihtiyacın var.”

Festival bu kez, diğer şeylerin yanı sıra Letonyalı yıldız mezzo-soprano Elina Garanca'nın seslendirdiği opera aryalarıyla açıldı. Giriş biletine 385 avro, en pahalı kutuya ise 24 bin 500 avro ödeyen 5 bin 150 misafir, etkinliği saygıyla dinledi ve heyecanlandı. Ziyaretçiler arasında İtalyan sinema yıldızı Franco Nero'yu (“Django”) da locasına davet eden girişimci Markus Deussl'un konuğu halk müzisyeni Heino ve komedyen Oliver Pocher da vardı. Heino'ya yapılan davetin amacı, üç ay önce ölen eşi Hannelore'un kaybından dikkatleri dağıtmaktı.

Ünlü konuklar

“Hannelore beni şimdi burada görmekten mutlu olacaktır. Beni asla yasaklamazdı. Bu yüzden buraya iyi bir hisle gittim” dedi ORF'den Heino. Ancak 85 yaşındaki dans etmek istemedi. En kötü dansçılardan biridir. “Hiç dans etmedim çünkü her zaman müzik çalıyordum. Bu konuya hiç girmedim.”

Pocher'ın yanında eski karısı Sandy Meyer-Wölden vardı. İkisi çok dost canlısıydı. Genellikle cesur bir söz söylemekten asla çekinmeyen Pocher son derece uysaldı. Her şey harika. “Hiçbir olay yok, herkes benden çok heyecanlandı.” Komedyen, özellikle çok özel bir geziden önce çok kalın bir sesle mücadele etti: Las Vegas'taki Hard Rock Café'de bir gösteri, Opera Balosundan sadece 24 saat sonra planlandı. 45 yaşındaki oyuncu, “Bugün Opera Balosu, yarın Las Vegas, hayatım işte bu kadar çılgın” dedi.

Lugner'in yanındaki locada top erkek model Papis Loveday büyük ilgi gördü. 47 yaşındaki Senegalli, mücevherlerle süslü bir karnaval maskesini andıran son derece göz alıcı bir başlık taktı.

30 yılı aşkın bir süredir ünlü konukları bilinmeyen bir meblağ karşılığında locasına davet eden Lugner'ın bakış açısına göre, Priscilla Presley doğrudan bir hit oldu. “Rüya gibi bir kadın. Oldukça çekingen, neredeyse donmuş görünen yüz ifadelerine rağmen çekiciliği nasıl yayacağını kesinlikle bilen Amerikalı hakkında girişimci, “Çok güçlü” dedi coşkuyla. Priscilla Presley için kısa bir geceydi. Benzer Pocher'a göre Cuma günü sabah saat 7 civarında ABD'ye giden uçağa yetişmesi gerekiyordu.

Haberler