26 yıldır birlikte olan çift: David ve Victoria Beckham

semaver

New member
“Onunla ilgileniyordum, bu kadar basit!” diyor. “Onunla ilgileniyordum” diyor. 4 Ekim’den itibaren gösterime girecek dört bölümlük yeni Netflix belgeseli “Beckham”da Victoria ve David Beckham da aşklarının başlangıcına bakıyor. Onlara çalkantılı bir hayat, başarı ve dört çocuk kazandıran bir şans.

İlk tanıştıklarında bu, en azından bir açıdan bir “kurma oyunu”ydu. Çünkü o zamanlar dünya çapında Spice Girls’ün “Posh” (Almanca: zarif, gösterişli, ölümcül şık) takma adıyla gizemli havalı olanı olarak tanınan Victoria Adams hile yapmıştı.

O zamanlar Manchester United’da 22 yaşında yükselen bir yetenek olan David, Victoria’nın birdenbire futbolla ilgilenmeye başlamasının “tek nedeniydi”. Victoria daha önceki bir röportajda “Futbolla hiçbir ilgim olmadı” diye itiraf etti. Ama sonra uzun süre “altın ayaklı sarışını” fark etti. Netflix belgeselinde açıkça şunu itiraf ediyor: “Oyunlara sırf onun yüzünden gittim, bazıları onu takip etmek için, ben de onu görmek için gittim.”

İlk kez: Victoria, David Beckham’ı oyuncu salonunda gördü

David Beckham ise Spice Girls’ün teklilerinin tüm videolarını biliyordu ve takım arkadaşlarına Victoria hakkında övgüler yağdırmıştı. Aslında bu onun “av planı” değildi: Victoria, Beckham’ın çıktığı ilk sarışın olmayan kadındı.

Yayın Ekibi

Netflix & Co. için en iyi dizi ve film ipuçları – her ay yenileniyor. LOJ3MVITNNH7DHOVD2TTDZRN6

İlk kez tek kelime olmadan gerçekleşti. İlk olarak Londra’daki bir yardım maçında birbirlerinin gözlerinin içine baktılar. Ancak maçtan sonra zengin, ünlü ve önemli kişilerin buluştuğu VIP salonunun hemen önünden geçildi. Elbette Victoria da oradaydı.

Belgeselde şunları söylüyor: “Onu futbolcu salonunda gördüğümde diğer tüm futbolcular bardaydı. Ama o orada durup ailesiyle konuşuyordu.” Bu, “Posh Spice” üzerinde bir izlenim bıraktı: “Ailemi de çok yakın destekliyorum. İşte bu yüzden onun bu yönünü sevdim.”

Victoria, David’in telefon numarasını tren biletine yazdı

Birkaç gün sonra -bu kez Manchester United’ın kendi sahasında oynadığı maçın ardından oyuncular salonunda- ilk sözcükler ve telefon numaraları paylaşıldı. Bir keresinde ABD’li talk-show sunucusu Jimmy Fallon’a, Victoria’nın David’e verdiği ve üzerine numarasını yazdığı tren biletine hâlâ değer verdiğini açıklamıştı.

Çoğu alaycının başlangıçta bir halkla ilişkiler gösterisi olduğunu düşündüğü aşk, hızla ivme kazandı (1998’de nişan, 1999’da ilk çocuk ve düğün), ancak başlangıçta gizlice çiçek açması gerekecekti. Netflix belgeselinde Victoria, Spice Girls menajerinin şiddetle şunu tavsiye ettiğini hatırlıyor: “Bunu bir sır olarak saklayın!” Aşıklar yaratıcı olmak zorunda kaldı: “Otoparklarda buluştuk. Belgeselde “Olduğundan daha perişan görünüyor” diyor.

David Beckham’ın ebeveynleri ve futbol antrenörleri Victoria’ya olan sevgiye karşıydı

David’in ebeveynleri ise romantizmin aşka dönüşmemesini tercih ederdi. Anne ve baba Beckham, oğullarının başka -yanlış- fikirlere sahip olacağına inanıyordu. David’in annesi Sandra Georgina West (74), “Uğruna çalıştığı her şeyi kaybetmesinden korkuyorduk” diye itiraf ediyor. “Futbol her zaman önce gelirdi, artık değil.”

David Beckham belgeselde “Ben değişmemiştim” diyor. O zamanki koçu Manchester efsanesi Sir Alex Ferguson ise durumu tamamen farklı görüyor: “Elbette değişti.” Bu da sonuçta bir anlaşmazlığa ve ayrılığa yol açtı. Ama Beckham’ın aşk hikayesinin sonunda değil. Bu güne kadar devam ediyor.

Haberler/televizyon yayını